Diskuze
Šéfkuchař Slanina na Manhattanu aneb New York City Boy v akci
Děkujeme za pochopení.
P. Sulc
Nechte tech fantasii, clovece !
Asi jste v NYC nevidel holky tluste jako becka piva, ale v kratonkych sukynkach az k "zasuvce", speky na stehnech se prlejvaji az ke kolenum. Nebo v rozdrbanych blue jeans, s urezanyma nohavicema a umelyma dirama, kde jim kouka kus zadele. .Nebo ktere chodi v jakes spodnicce. V zime maji na sobe vrstvy textilu, nejdelsi ve spod, nejkratsi na vrch. Hnus na hnus, priliz mnoho americkych holek nema ten nejmensi vkus.Na Delancy Street je, ci bejval vyprodej textilu a Peggy, spolupracovnice moji ''bejvalky'' ji tam zatahla, pry jak fantasticke, nizke ceny. Alena si tam nekoupila nic, ze takovy hnus by nevzala na sebe, a to bylo v70 roce, to jsme byli chudi emigranti a ne bohati Americane. Tak nechte tech fantasii, zkreslujete skutecnost Ani ta zmericka kuchyne neni nic moc, omacky jsou vetsinou cervene, v tom neco z umletreho masa, testoviny. Nebo neco pseudo-orientalniho. Svatba, Vanoce, Narozeniny, co budete jist? Co jineho, nez steaky ci krocana. Stale stejne, omacky jako koprova, svickova, gulas, ptacky, krenova, to se tu bezne nezna. Proste ''italstina'' ci ''orientalstina'' tu dominuje, ze stredoevropske kuchyne, dokonce ani z francouske se tu nic nezavedlo, na to musite do nejakych etnickych restauraci, kterych je malo, zato v kazdem bloku je ''cinska'', kterou ovsem vedou, stejne jako nektere''mexicke'', Korejci.
P. Sulc
Re: Nechte tech fantasii, clovece !
Dokonce jsem tu za 44 let nevidel v americke restauraci ci bistru VARENE brambory, vyhradne ty pitome,tucne, smazene hranolky. Jen jednou jedinkrate ''home fries'', uvarene a pak na sadle osmazene, dobre. To, cemu se u vas rika ''americke brambory'', nakrajene a grilovane, jsem tu v hospode nevidel, Velice casta je jen bramborova kase, z prasku, zrejme. Ony ty hranolky se totiz dodaji mrazene, v pytly, nikdo nemusi brambory loupat, ani na tu instant kasi ne. A v Cesku to jde stejnym smerem.