Diskuze
Česká kuchyně může být i zdravá, píše Ital v kuchyni
Děkujeme za pochopení.
Česka kuchyň
žije, bohužel není moc vidět. Během dvou let jsem v zapadlé vesnici na moravsko-slovenském pomezí sesbíral kolem stovky lokálních receptů. Bohužel není v zájmu třeba novin recepty zveřejnit. Když za Vámi nestojí velký vydavatel, není šance publikovat domácí, tradiční a zdravou kuchyň.
J. Šrámek
Co to je ,,česká kuchyně"?
Všude,kde roste obilí,tak se nějak upravuje k jídlu.Jen nikdo nevysvětlil,proč jedna úprava je doporučená a ta druhá s jiným názvem nikoliv.Například: Vezmete díl mouky z pšenice,přidáte vejce a uvaříte ve vodě.Vzniknou těstoviny,u nás též zvané nudle.Doporučují se.Vezmete stejné suroviny,jen je obohatíte kypřícím činidlem a hotové jsou knedlíky,jídlo zatracované,některými nazvané až jedovatou sloučeninou!Například ,,pasta di carbonara" a ,,knedlíky s vejci".Kde je rozdíl?