Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Česká kuchyně může být i zdravá, píše Ital v kuchyni

Na předvánočním trhu se objevila řada kuchařek s českými jídly. Řada z nich vyvrací pravidlo, že česká kuchyně je synonymem pro nezdravou stravu. "Na každé kuchyni se dá něco opravovat, vždycky ti mladší vymyslí něco nového. Ale právě v zimě je stará česká kuchyně vhodná - například klasická bramboračka či kachnička se na zimu hodí," říká známý televizní kuchař Emanuele Ridi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

7. 3. 2013 7:17
Česka kuchyň

žije, bohužel není moc vidět. Během dvou let jsem v zapadlé vesnici na moravsko-slovenském pomezí  sesbíral kolem stovky lokálních receptů. Bohužel není v zájmu třeba novin recepty zveřejnit. Když za Vámi nestojí velký vydavatel, není šance publikovat domácí, tradiční a zdravou kuchyň.

0 0
možnosti
LV

7. 3. 2013 7:12
Česka kuchyň

0 0
možnosti

J. Šrámek

4. 12. 2012 8:07
Co to je ,,česká kuchyně"?

Všude,kde roste obilí,tak se nějak upravuje k jídlu.Jen nikdo nevysvětlil,proč jedna úprava je doporučená a ta druhá s jiným názvem nikoliv.Například: Vezmete díl mouky z pšenice,přidáte vejce a uvaříte ve vodě.Vzniknou těstoviny,u nás též zvané nudle.Doporučují se.Vezmete stejné suroviny,jen je obohatíte kypřícím činidlem a hotové jsou knedlíky,jídlo zatracované,některými nazvané až jedovatou sloučeninou!Například ,,pasta di carbonara" a ,,knedlíky s vejci".Kde je rozdíl?

0 0
možnosti
MC

M. Charouz

4. 12. 2012 19:54
Re: Co to je ,,česká kuchyně"?

Na talíři.

0 0
možnosti