Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak připravit kapra? Nejlepší je na řepkovém oleji

Nejzdravější jsou tučné mořské ryby, říká profesorka Jana Dostálová z fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v Praze.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

4. 1. 2013 8:58
Nejsme dízláci.

Řepkový olej patří do nafty. Copak žaludek je dízlák? Na jídlo používám jeniný olej a to řecký panenský olivový e.v..  Nic jinéh není určeno jk jídlu. V Řecku se dá koupit litr v září (když vyprazdňují sklady na novou úrodu)  za 75 Kč litr.

0 0
možnosti
PB

23. 12. 2012 12:45
Nemá cenu řešit po zdravotní stránce jednu večeři

ale jinak má paní výživová specialistka ve všem pravdu (akorát se nevyznám v těch lososech), tak proč se jí tu tolik spílá?

Mimochodem na řepkovém oleji smažím běžně, všechno. Ten určený k jídlu je trošku jiná kvalita než motorový :-)

0 0
možnosti
PS

22. 12. 2012 20:39
To je zase kecu, to se nekdo vykecava

kdyz je zrejme placeny za slovo. Kazdy normalni clovek, pokud je prijatelne zdravy, tak ji podle toho, na co ma chut a ne podle cedulky. Proste si strejchnu na kaprikovy na sadle, ci na pekne prorostlem veprovem, ci skopovem, dobre husicce ci kachnicce a nebadam o zadnych mastnych kyselinach , vitaminech ci cholesterolu. Zivili se tak davni predkove, i ja preziju. Pokud zdravy clovek pred kazdym jidlem zkouma tabulku slozeni, vitaminy, mineraly, kyseliny a pod, tak to je nejspise hypochonder a magor. A pokud nekdo o tom pise sahodlouhe clanky, mel by ztravit rok v divocine. Byl by vdecny za kazdeho tucneho cerva, at uz s jakymikoliv kyselinamy.

0 0
možnosti
JK

22. 12. 2012 15:50
Když kapr, tak jedině na másle s kmínem

0 0
možnosti
RL

22. 12. 2012 11:53
Klasika je sádlo a néé smradlavý řepkáč!

0 0
možnosti
VG

22. 12. 2012 11:00
Zasmradit

kapra a brezle řepkáčem je blbý nápad.

0 0
možnosti
OS

O. Schejbal

22. 12. 2012 10:45
Potom je možnost

ještě použít olej převodový, či motorový a to hned v několika značkách.

0 0
možnosti
ZK

22. 12. 2012 8:44
Dáma žvaní nesmysly

Divoký losos je jasně označen. Na čem není "Wild Salmon", je z farmy a eklhaft, plné růstových hormonů a chemicky obarvené (tu růžovou barvu divoký losos získá pojídáním korýšů v oceáně). Farmy škodí populaci divokých lososů, proto lososy z famy nekupujte.

Co taky chcete od výživové specialistky, která smaží na Heře a řepkovém oleji?

0 0
možnosti
ZK

Z. Kulhánková

22. 12. 2012 8:35
Řepkový olej je výborný do strojů

Pokud ho nešťastnou náhodou požijete, okamžitě vyhledejte lékaře.

0 0
možnosti
JK

22. 12. 2012 8:30
Řepkáč už je na všechno?

Dává se do nafty pro motorová vozidla, teď ho budem konzumovat s rybou? Vážená paní - kapr obalovaný je nejlepší smažit na sádle!

Co na to pan Komárek?

0 0
možnosti
OS

O. Schejbal

22. 12. 2012 10:49
Re: Řepkáč už je na všechno?

Komárek už má asi vánoce.

0 0
možnosti