Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak správně připravit obložené chlebíčky? Rady od odbornice

Nového roku bychom se bez něj snad ani nedočkali; když slavíme, slaví s námi. Na nic si nehraje – netváří se jako dietní svačinka, své kalorie hrdě staví na odiv, ale dobře vypadá a ještě líp chutná. Tedy když se povede. Čemu se při přípravě chlebíčků vyhnout a jaká pravidla se naopak vyplatí dodržovat?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

31. 12. 2012 20:08
Co je to za hrůzu na té první fotce?

To už někdo předtím jedl, ne?

0 0
možnosti
MR

31. 12. 2012 18:52
škodlivost éček

většinou ti, co tady  zdůrazňují jak pečlivě studují složení, tak vzápětí vlezou do sprchy, nejlépe 3x denně sedřou ze sebe přírodní ochranu kůže a natřou se krémama plnýma všech možných éček a umělotin a přes kůži se jim tohle svinstvo dostane okamžitě do krevního řečiště, ale jsou velmi spokojeni, jak žijí krásně zdravě. Ať žijí reklamy!

0 0
možnosti
JN

J. Novák 768

31. 12. 2012 10:06
.

"...navíc bez škrobu, éček a dalších pochybných „ingrediencí“." Tady zase někdo neví, co to vlastně ta "Éčka" jsou... No ale hlavně, že o kousek dál případně použijeme takovou lahůdku, jako je pomazánkové máslo.

0 0
možnosti
EJ

31. 12. 2012 10:13
Re: .

1. domácí majonéza jsou opravdu jen žloutky, trocha hořčice, citronová šťáva, či ocet a sůl, "éčka" sice nejsou a priori špatná, ale proč je tam mít, když nejsou (pro domácí produkci) potřeba

2. pomazánkové máslo je jen smetanový zákys a mléčné kultury, někdy trocha škrobu, račte si občas přečíst složení

0 0
možnosti
PM

31. 12. 2012 9:44
co je na

škrobu pochybného, paní odbornice ???

0 0
možnosti
EJ

31. 12. 2012 10:14
Re: co je na

Protože se tím šidí kvalita, u majonézy platí, že čím víc oleje, tím je majonéza hustější, takže když chtějí šeřit olejem, tak to nastaví škrobem

0 0
možnosti
ZK

31. 12. 2012 9:22
Jaká česká specialita?

Takové chlebíčky se tradičně připravují ve Skandinávii. To si Češi budou přisvojovat všechny vynálezy, jako to tradičně dělají Rusové?

0 0
možnosti
TG

31. 12. 2012 10:12
Re: Jaká česká specialita?

No o tom by se dalo diskutovat. Chlebíčky jak je známe je středoevropská specialita.Nekorunovaným králem chlebíčků se stal pokud vím Jan Paukert a jeho vyhlášený lahůdkářství na Národní třídě.Kdo opravdu chlebíčky vymyslel ale doopravdy není známo.

Více na:

http://euro.e15.cz/profit/jan-paukert-legenda-o-chlebicku-898361#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

0 0
možnosti