Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak připravit plíčky na smetaně? Poradí Roman Paulus

Rakouské jídelní lístky jsou jako učebnice zeměpisu někdejší monarchie. Vedle českých kynutých knedlíků na nich najdeme maďarský guláš či původně židovský pajšl. Ten echt vídeňský se připravuje z telecího kořínku – plíčků, srdce a jater.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

23. 1. 2013 20:24
Děkuju, že jste tam dali špatné ilustrační foto

Je na něm špekový knedlík. Z pohledu na plíčky by se mi zvedl kufr.

0 0
možnosti

23. 1. 2013 16:50
S morkem?

Pokud se jedná o Tafelspitz, tak morek je pro mě novinka. Ani Wikipedie se o ničem takovém nezmiňuje.

0 0
možnosti