Diskuze
Je pravý čas na pečení mazance. Máme recept na nejlepší
Děkujeme za pochopení.
.
"...Ještě stále je také zvykem, že rodiny v neděli na Boží hod velikonoční odnášejí mazance do kostela k posvěcení...."
Jakto, že ještě nějaký supermarket nenapadlo prodávat ty už svěcené?:-)
Iveto Fabesova, kdyz toho drozdi bude jen 40 g,
bude to stacit, nebudou ty dva gramy schazet? Z takovychto receptu by se jeden po$ral, jako by kuchyn byla lekarna.
A. Harvanova
42g drozdi
no nevim, drozdi se obvykle prodava v balicku po 42g.
takze me by spis zarazilo tech 40g.
D. Muška
Pozor na chyby!
Nejlepší mazanec? Připadá mi to jako hodně hloupý vtip. Kdo není zkušený, bude mít z nabízených receptů mastný kyt nebo naopak nezáživný suchopár. Poslední recept bez másla - to je vysloveně trefa do černého.....
Hlavu a patu má snad jen ten z Erhartovi cukrárny.
Tak pečení zdar a hlavně, klidné svátky všem!
No, pánové,
abyste se nedivili. Samozřejmě, že nějakých 10g sem nebo tam nehraje roli, ale spousta mladých lidí nevaří a vařit ani neumí, nemají žádný odhad, nejsou schopni sebemenší improvizace. S pečením je to ještě o hodně horší. No a tak se píšou recepty poněkud scestně - na gram - jako spousta dalších absurdit to už mnohým jako absurdita nepřipadá.
Pro boha, a co kdyz
toho mleka bude 135 ml misto 125. Nebo kdyz bude o deset gramu te mouky vice? To uz nebude k jidlu. Zaplat pambu za americke recepty, kde je vse na hrnicky a male a velke lzice. Jen maso se uvadi na vahu a i to jen priblizne. A jestli date tech hrozinek a mandli vice, vsak se take nic nedeje, ci ano?