Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Mletý univerzál. Zkuste karbanátky s kaší, radí Roman Paulus

I když mu nedávná aféra s nepřiznanou koninou trochu pošramotila pověst, mleté maso patří k tomu nejvděčnějšímu, co můžete u řezníka pořídit. Stačí dodržovat několik jednoduchých pravidel, a blýskne se s ním i kuchař začátečník.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

18. 4. 2013 20:19
Tak, pane kuchari, dve cerstve brambory

vazili, na digi-vaze, 212 gramu. Varily se 40 minut, horke, po vytazeni, vazily, divte se, 212 gramu. Za pul hodiny, po vychladnuti, jen 208 gramu. Zrejme se horka voda trochu odparila. Takze se nenasakly jako houba a neni treba dlabat vnitrek na kasi.

0 0
možnosti
CS

C. Sangrail

26. 4. 2013 10:54
Tak, pane vědče, to má být důkaz?

A co ta voda z vaření brambor? Ta pak chutnala úplně stejně, jako když tekla z vodovodu? Takže se z brambor nic nevyvařilo do vody, např. to, co při pečení v troubě zůstává uvnitř? A co říkáte např. na fakt, že vyšší teplota koncentruje chuť, takže chuť brambor pečených na 180 °C je prostě silnější než chuť těch vařených ve 100stupňové vodě?

0 0
možnosti