Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Češi raději kýbl omáčky s šesti než rybu se zeleninou, říká šéfkuchař

Tvář šéfkuchaře Michala Pšeničky zná málokdo, jeho jídla už ale ochutnal kdekdo. Šéfuje totiž kuchyni restaurace Zdeňka Pohlreicha Café Imperial. Vařil v předních českých hotelech, v Sharm El Sheikhu či na exotických Kajmanských ostrovech. V současnosti v centru Prahy připravuje proslulá líčka na víně nebo jehněčí kolínko, pokrmy proslavené televizním pořadem Ano, šéfe!.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

23. 6. 2013 13:44
Co vy trubko vite

p omackach?  Svickova, polska s jazykem, ptacky, koprovka, to vse s knedlikem, to je pohadka v ceske kuchyni. Na tom jsme vyrustali stejne jako Amerikani na hamburgerech a tak to je to nase nejmilejsi. Ovsem UHO, to je neco jineho. Nahore v Lipanske na Zizkove, suterenni restaurace, jsem predloni dostal pecenou kachnu s UHO. Hnus, hnus!! Uz jsem tam nestrcil ani nos.

0 0
možnosti

19. 6. 2013 16:26
Zelenina

tim se krmi to co mam ja k veceri.

0 0
možnosti

19. 6. 2013 15:04
Kdo bude další mediální hvězdou po kuchařích?

Média si oblíbila kuchaře, každou chvíli někdo vaří na obrazovce, Pohlreich je skoro politický komentátor.....

Radši bych byl, kdybychom v mediálním prostoru řešili podstatné věci, třeba finanční gramotnost a ne, jestli guláš se šesti či rejnoka na lopuchu.

0 0
možnosti

J. Novák 768

20. 6. 2013 11:23
Re: Kdo bude další mediální hvězdou po kuchařích?

Jestli by třeba nestálo za to zavřít rubriku "Dobrá chuť" a otevřít rubriku "Byznys"...

0 0
možnosti

19. 6. 2013 12:29
Další postmodernistický kuchař?

Jeden vaří tak, že víc huláká sprostoty, a druhý mi bude říkat něco o kýblu omáčky.To nejsou kuchaři, ale rádoby mediální hvězdy.A navíc, ryba je dobrá i s omáčkou!

0 0
možnosti

19. 6. 2013 13:21
Re: Další postmodernistický kuchař?

Není omáčka jako omáčka. Taky mě moc nebere máčet knedlíky v moučnaté hmotě. Jasně že existují vyjímky, jako třeba svíčková, koprovka, nebo rajská, z hovězího vývaru s vařeným hovězím,  ale moc jich není. Zbytek je povětšinou UHO. Jinak ale nemá smysl sypat si popel na hlavu kvůli regionální kuchyni. Naopak. Když člověk proleze pár hospod ve Vídni, tak pochopí proč. Je to docela podobný, jako u nás. Akorát to nic nepředstírá a je to skutečný a fajn. Mimochodem, skvělou vepřovou se zelím a knedlíkem jsem si dal v Rakousku. Současné mixy české a zahraniční kuchyně mě moc neberou, ale chápu to jako nezbytný vývoj. Proč ne. Spousta věcí vznikne improvizacemi z nedostatku surovin. Takový smažený řízek by mohl vyprávět poměrně dlohý příběh. Mimochodem, jeden můj známý z USA se v Praze totálně rozplýval nad smaženým králíkem. Skvělé jídlo a tak nějak z jeho anglosaského pohledu politicky nekorektní :-)

0 0
možnosti

19. 6. 2013 7:30
Co je to "omáčka s šesti"?

Asi záleží na osobě. Nečas jí omáčku se šesti kmotry, jeho šéfka Nagyová s šesti Kg zlata a šesti stovkami milionů, Putna s šesti buznami a Klaus s šesti plastovými kuličkami.

0 0
možnosti

19. 6. 2013 8:20
Re: Co je to

ha, ha, ...

0 0
možnosti

M.Halasek

19. 6. 2013 7:15
České stravování je ostuda národa

I když se to v mnohém zlepšilo , než tomu bylo v době socialismu, stále patříme ke chvostu Evropy , co se týká složení jídelníčku.

0 0
možnosti

19. 6. 2013 8:09
Re: České stravování je ostuda národa

V době socialismu nám diktovali vše a neby lo nic.Dnes,když si můžeme vybrat tak ať si jí každý co chce.Jestli jsem na chvostu Evropy,je asi Váš problém,ale ne můj.

0 0
možnosti