Diskuze
Kupované, nebo domácí? Jak dělají hranolky šéfkuchaři
Jak připravují hranolky v předních restauracích? Populizátor vysoké gastronomie Zdeněk Pohlreich přiznal serveru Lidovky.cz, že v Café Imperial používají mražené hranolky, především kvůli tomu, že nemá cenu vyrábět něco, co umí udělat někdo jiný lépe.
Souhlasí s tím jeho kolegové a známí šéfkuchaři? A jak je připravují?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
DŠ
9. 7. 2013 19:34
buď kecá Shahaf Shabtay nebo to belgičané neumí
V čem tkví tajemství hranolků s mezinárodní pověstí?
Vyrábějí se ze tří ověřených odrůd brambor (Bintje, Victoria, Agrija),
krájí se na velké a silné kusy a smaží
se rovnou dvakrát. Poprvé na 160°C, nechájí se okapat a vychladnout,
pak se znovu na krátkou dobu vloží do oleje rozpáleného na 180°C.Zdroj: http://cestovani.lidovky.cz/kde-maji-nejlepsi-hranolky-na-svete-v-bruselu-fnh-/nej-tipy.aspx?c=A121101_101646_nej-tipy_spa#utm_source=clanek.lidovky&utm_medium=text&utm_campaign=a-souvisejici.clanky.clicks
0
0
možnosti
ML
8. 7. 2013 12:08
Rict, ze v Holandsku maji nejlepsi hranolky...
... znamena, ze mistr sefkuchar nebyl u sousedu v Belgii, v zemi hranolek
0
0
možnosti
MC