Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Ochlaďte se domácím sorbetem. Přinášíme několik tipů

Vedra jsou zpět a s nimi i náš další tip, jak se doma osvěžit. Vyrobte si slaďoučký ovocný sorbet! Server Lidovky.cz vám přináší tři recepty na sladkou pochoutku, která je lehčí i dietnější než smetanová zmrzlina. Pokud chcete posunout její chuť na další úroveň, můžete přidat trochu vodky nebo bílého rumu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

4. 8. 2013 20:51
A proč

má být proboha sorbet "slaďoučký"?

0 0
možnosti

4. 8. 2013 22:08
Re: A proč

Správně! Sorbet se podává pro osvěžení patra a vytrávení mezi rybím a masitým chodem, a k tomu cukr rozhodně nepasuje.

0 0
možnosti

4. 8. 2013 10:58
No to je hrůza, tenhle sloh

Myslím, že za takovou slohovou práci by i žák druhého ročníku základní školy sklidil kritiku. Jinak samozřejmě na osvěžení není vhodná zrovna krupice a cukr, ale na příklad chlazené čaje ze šípků a jiných podobných darů přírody, raději bez cukru a raději ne příliš chlazené. Přechlazenými potravinami klameme tělo, ono si pak vezme k srdci, a to doslova, že je zima, a zatopí nám, a to doslova :-)

Shrnu to - pro letní horké dny je nejvhodnější neslazený čaj z doopravdických plodů, ne z pytlíků z Lídlu, slabší káva, také raději bez cukru, mísy s ovocným salátem, zeleninové saláty, třeba i s těstovinami, čočkový salát a podobné dobrůtky. Krupice :-)) Brrr, obarvená na rudo, no to už vůbec ne :-))

0 0
možnosti

4. 8. 2013 9:44
A při tom ochlazování si zopakujte češtinu ze ZŠ

Které čuně tohle psalo?

0 0
možnosti