Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kde a proč čepují 0,47? Děláme to kvůli inspekci, brání se podniky

Některé pražské hospody se pokutám od České obchodní inspekce brání čepováním "podmíráku". Stejně jako ve známé pivnici U Pinkasů, nabízejí místo půllitru 0,47 litru. "Nechceme okrádat zákazníky, uvádíme takovou míru, protože ČOI má nulovou toleranci. A ne vždy se povede načepovat přesně půllitr," brání se podniky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

16. 8. 2013 10:05
Strčte si

podměrečné předražené  hladinky někam.

0 0
možnosti

12. 8. 2013 11:34
inspekce

A co zrušit inspekci a nechat to na zákazníkovi?To by se ušetřilo státních peněz.

0 0
možnosti

7. 8. 2013 11:25
U nás nic "nejde"

Budovat dálnice levně, zatočit se zlodějskými taxikáři a "šmejdy" a teď najednou ani "nejde" natočit půllitr plzně...:-DDD zajímavé, ještě nedávno to šlo. Pokud to páni výčepní nezvládají, mohu je osobně proškolit v mém Pivním klubu 300, kde se hostu tohle NIKDY nestane ani s daleko živějším pivem, než je europlznička...:-P

0 0
možnosti

6. 8. 2013 13:01
že by to

bylo velikostí sklenice?

0 0
možnosti

6. 8. 2013 8:56
Hospodské génie nikdy nenapadlo

čepovat přes míru a zvednout cenu o korunu?! Asi by je vyloučili ze stavu protože každý hospodský musí zákazníka okrást??? To je neuvěřitelné co za nesmysly si vymyslí, ale poctivá míra u nich jako řešení vůbec neexistuje, co???

0 0
možnosti

6. 8. 2013 13:02
Re: Hospodské génie nikdy nenapadlo

že by to bylo velikostí sklenice?

0 0
možnosti

D. Stirský

6. 8. 2013 8:27
Já, dávno již tomu (30 let), výčepáka dělal. Na jeden zátah

jsem pivo natočit neuměl. Záleželo na pěně, na tom, zda jsem točil z plného tanku nebo z poloprázdného... Protože jsme byli dva a pracovali jsme na směny, "předávali" jsme si stavy. Je to docela těžká práce: stát 12 hodi n na nohou, oběd v rychlosti, k tomu občas zaskočit za pokladní...

0 0
možnosti

6. 8. 2013 8:24
Prectu si prvni vetu ...

"Některé pražské podniky přišly se pokutám od České obchodní inspekce brání čepováním "podmíráku" ... a uz nemam ani naladu cist dal. Ctete vubec po sobe ty clanky, vy radobynovinari?!

0 0
možnosti

6. 8. 2013 8:58
Re: Prectu si vetu ...

Prectu si vasi vetu a chce se mi blejt - o háčkách a čárkách jste neslyšel, rádobykomentátore?

0 0
možnosti

6. 8. 2013 7:57
Také to mohli řešit

půllitry s vyšším obsahem, ale ryska by zůstala na 0,5 L I té pěny by se tam vešlo víc.. Kdekdo si nechává dělat půllitry na míru....Inu, to se pak už tolik nevydělá....

0 0
možnosti

6. 8. 2013 7:53
Takže

oni vědí, že když takhle natočí pivo, má pod míru. A nedokážou ho natočit tak, aby mělo správnou míru? Vědí kde je problém a neporadí si s tím? Profíci v okrádání zákazníků každým coulem!

0 0
možnosti

D. Stirský

6. 8. 2013 7:15
No, zní to logicky. Ale ještě se mně

nikdy nestalo, že bych (je-li to obtížné strefit se na 0,5 l) třeba dostal o 1 cm více:-)

0 0
možnosti

6. 8. 2013 7:37
Re: No, zní to logicky. Ale ještě se mně

...předběhl ste mě. Přesně! Proč pak nečepovat 0.47 - 0.53? V Austrálii se čepuje pivo na jeden zátah až je po míru, co přeteče to nikdo neřeší. Ale pěna je samozřejmě chabá.

0 0
možnosti