Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Až po ocásek. V Česku se objevuje nový způsob zpracování masa

Maminky a babičky by nad tím asi jen překvapeně kroutily hlavou, takhle byly totiž zvyklé zpracovávat maso odjakživa. Rychle rostoucí konzumní spotřeba ale návyky změnila a plýtvání se stalo normou. Části masa, s kterými neumíme nakládat, končí často v odpadkovém koši. Přitom by stačily jako suroviny na další plnohodnotný oběd. O změnu se snaží přístup 'nose to tail', tedy 'od rypáku po ocásek'.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P. Novotňák

23. 8. 2013 23:00
Když zabíjíme vepříka,tak se taky vyhodí

jen obsah střev, nehty, chlupy a zuby,takřka všechno ostatní se na domácí zabíjače nějak zužitkuje... :-)

0 0
možnosti