Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nejhorší české jídlo? 'Rohlík s máslem a marmeládou'

Do Česka se z Laosu přestěhoval kvůli studiu ekonomie na VŠE. Ačkoli školu úspěšně dokončil, nikdy se svému oboru nevěnoval. Za to se vrhnul na dráhu kuchaře. "Když jsem se do Česka přistěhoval, české jídlo mi nechutnalo. Nejvíc mi vadil rohlík s máslem a džemem, to se nedalo jíst," říká šéfkuchař thajské restaurace Modrý zub v Praze Khamteum Keosouvannasan, kterému přezdívají Keny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

8. 10. 2013 12:02
Mně by zase nechutnali smažení červi.

No, v Laosu jsem nikdy nebyl, možná bych se to naučil.

0 0
možnosti

8. 10. 2013 11:31
Ta paní autorka je Češka?

"v hotelu Forte ctrest", "Sezamová zmrzlina s černým sezamem", "se smítkou čerstvé máty", "Pozor děláme pomalu.."

0 0
možnosti

8. 10. 2013 20:08
Re: Ta paní autorka je Češka?

To psal ten Asiat. Vás to nenapadlo?

0 0
možnosti

8. 10. 2013 11:02
Někdo to rád ostré

Prý: "Nestěžují si někdy hosté? - Skoro pořád." ... Tak to je dobré. :-) Jen je, chlape, nešetři! Nasol do nich chilli papričky, ať poznají, zač je toho v Laosu loket. Ještě si rádi vzpomenou na rohlík s máslem a džemem.

0 0
možnosti

9. 10. 2013 5:18
Re: Někdo to rád ostré

Miluju palive. A cim vic, tim lip. Ale vse ma hranice, u me 100 000 SHU

0 0
možnosti

S. Silný

8. 10. 2013 11:02
Nechápu, proč by mělo každý jídlo pálit.

Nechápu, proč by mělo každý jídlo pálit. To už je nějaká chuťová úchylka.

0 0
možnosti

8. 10. 2013 11:09
Re: Nechápu, proč by mělo každý jídlo pálit.

Někde to tak prostě mají rádi. V Thajsku i malé děti cucaj grilované chilli papričky.

0 0
možnosti

8. 10. 2013 11:01
Dobrou chuť

" Nejvíc mi vadil rohlík s máslem a džemem, to se nedalo jíst,"

Zato takovej pitbull na česněku, to je žrádlo...

0 0
možnosti

8. 10. 2013 11:21
Re: Dobrou chuť

Jistěže! ... I pes musí být správně ostrý. Takový bišonek je na nic, toho nespraví ani chilli papričky.

0 0
možnosti

J. Podivný

8. 10. 2013 10:37
Já bych zase nejedl hady a krysy

To se takhle nedá srovnávat. Každý má jiné chutě. Budou v tom staletí tradic, možná i geny. Asiati třeba mají horší toleranci alkoholu, naopak Češi a severské národy můžou pít jak duhy.

0 0
možnosti

8. 10. 2013 9:48
On má raději pečené krysy...-))) Dzp.

0 0
možnosti

8. 10. 2013 8:40
tak nevím

v rozhovoru se hovoří o rohlíku s máslem a marmeládou v minulém čase...zatím co v nadpisu v přítomném..co novinář to blbec?? Ano, je to tak.

0 0
možnosti

H. Grúbr

8. 10. 2013 8:26
Rohlík s máslem a s marmeládou?

To jsem nikdy nejedl, to musím vyzkoušet! Díky za tip laosský kuchaři!

0 0
možnosti

8. 10. 2013 20:20
Re: Rohlík s máslem a s marmeládou?

Já taky ne, ale radši to ani nebudu zkoušet. Marmeláda patří do cukroví a do palačinek. Na slaným pečivu si to nějak moc neumím představit. To je jak ovocný pivo.

0 0
možnosti

8. 10. 2013 7:57
rohlik s maslem a marmeladou

neni jidlo,to je maximalne snidane, ale budiz. Zato Modra nudle je spickova, takze mu odpoustim.

0 0
možnosti