Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Neotřelá chuť Belgie: zkuste masové koule s hořko-sladkou omáčkou

Belgie je velmi pyšná na svoji gastronomii. V řadě přidělených Michelinských hvězd a doporučení zaujímá velmi dobré 9. místo hned za Spojeným královstvím. Dalo by se říci, že Belgičané chápou gurmánství jako pravé umění žít ve smyslu harmonie a lásky k dobrému jídlu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Mráz

1. 2. 2014 22:27
Hoegaarden

Odkdy je Hoegaarden vyráběn v Lutychu/Liege? Něco mi uniklo? P.S. Žiji v Belgii...

0 0
možnosti

25. 1. 2014 8:17
Heřtová, když nerozumíte výrazům gurmán a gourmet,

používejte české ekvivalenty "žrout" a "labužník", abyste je nezaměňovala.

0 0
možnosti

25. 1. 2014 9:14
Re: Heřtová, když nerozumíte výrazům gurmán a gourmet,

Taky sem cumel ze je v clanku napsane >gurmánství< Heřtová teda bude jen žroutka!

Sice z Belgie pochazeji hranolky, ale ja bych si k te vomacce jako "labužník" radeji dal knedlik :-)

0 0
možnosti