Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Mořské ryby na talíři. Jak připravit sardinky či lososa?

Mořské ryby se na českých stolech objevují čím dál tím častěji. Nejen, že jsou chutné, ale mají také velkou výživouvou hodnotu a obsahují látky, které sladovodní ryby nahradit nedokážou. Letní počasí navíc přímo vybízí k tomu připravit si lehkou a zdravou večeři. Poradíme vám, jakou rybu vybrat a jak ji připravit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

2. 7. 2014 20:03
Hlavně nejezte lososy ze sádek

Jsou plní parazitů, hormonů a jiného svinstva, k tomu je jejich maso uměle obarvené (divoký losos získává růžovou barvu tím, že baští mořské korýše). Sádky decimují populaci divokých lososů, protože se v nich přemnoží paraziti, kteří potom unikají do moře.

Jestlim chcete zdravou rybu, kupte si divokého lososa, tuňáka nebo domácího pstruha. Budete jíst maso a ne chemický koktejl.

0 0
možnosti

O. Horák

2. 7. 2014 15:48
I mořská štika je skvělá

Správně se jmenuje Štikozubec obecný, ale známý je i jako hejk, či mořská štika. Troška soli, citron, případně zjemnění máslem a máte úžasnou rybu (její maso není tučné, proto snese i to máslo bez problémů).

A to ani nemluvím o tom, že je levnější než losos či dokonce ohrožený tuňák.

0 0
možnosti

2. 7. 2014 19:58
Re: I mořská štika je skvělá

Jestli myslíte dogfish, tak ty házíme zpátky, ani orlové to nežerou.

0 0
možnosti