Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nové trendy v pečení bůčku. Hezky pomalu a pozvolně

Co stojí za neočekávaně velkým zájmem o pečený bůček ? Především výborná chuť přírodně pečeného masa a pravděpodobně i skutečnost, že lidé se již přestali bát tuku a tučného masa a alespoň občas si chtějí dopřát ničím nenahraditelnou chuť “zakázaných” dobrot. Časy se mění.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

5. 10. 2014 3:43
To má být "pomalé pečení"?

Tak tedy nevím - podle mne je pomalé pečení něco zcela jiného - jakýkoli kus masa - drůbež, zvěřinu, vepřové, hovězí - připravím (našpikuji, orestuji, okořením - podle dané úpravy)  přidám potřebné ingredience - třeba zeleninu na svíčkovou - trochu podliju a pekáček - zakrytý - dám do trouby nastavené na minimum - musí být na méně než 100°C (tak 60-80). To udělám večer a ráno mám nádherně měkké a šťavnaté maso, odklopím, odeberu šťávu, navrch přidám lístečky másla  -pokud je to třeba, na bůček apod. samozřejmě ne - dám teplotu na 200 - 250 a nechám vytvořit kůrčičku. Nechám vychladnout a pak naporcuji (z horkého při porcování vyteče mnoho šťávy), mezitím dodělám šťávu či omáčku, naporcované maso vrátím do pekáčku a před podáváním nechám znovu prohřát.

Neni to nijak pracná úprava - jen pokud se použije mražený větší kus (husa, kachna) je nutné jej nechat před touto přípravou hodně povolit (nebo dát zmrzlé a nechat ve vlažné troubě o hodně déle - 15 a více hodin).

0 0
možnosti

J. Kovář

5. 10. 2014 11:34
Re: To má být "pomalé pečení"?

Děkuji paní Vozábalová. Už jsem si to vytisknul a přidal k tomuto receptu. Hezkou neděli.

0 0
možnosti

3. 10. 2014 21:29
A co je spatneho na kminu ?

Bucek bez kminu , to je jako gulasek bez papriky ci svickova bez bobkoveho listu a noveho koreni, jako segedyn bez kysele smetany. Jisteze se to da take jist, ale neni to ono.

0 0
možnosti

3. 10. 2014 16:15
proboha živýho

kvůli tomuhle čtu noviny? aby mě nějaký trumberové poučovali, jak upéct bůček?

0 0
možnosti

J. Kovář

3. 10. 2014 19:40
Re: proboha živýho

Miroslave, to je recept, to není poučování, trumbero.

0 0
možnosti

3. 10. 2014 14:35
Tak jsem si to precetl

a nijak me to nelaka.

0 0
možnosti

J. Kovář

3. 10. 2014 15:15
Re: Tak jsem si to precetl

úplně vás chápu, se zeleninou to chce opatrně :-)

0 0
možnosti