Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Je libo bezmasé steaky? Evropu zachvacuje bezlepková horečka

Veganské croissanty, bezlepkové těstoviny či bezmasé steaky: dokonce i v takových rájích tradiční gastronomie, jako je Francie a Itálie, začínají spotřebitelé nacházet zalíbení ve zdravé výživě, ať už ze zdravotních či ekologických důvodů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

4. 11. 2014 15:34
Lepek

S tím lepkem to docela chápu. Zrovna nedávno jsem četl nějakou zdravotnickou studii, jak přibývá lidí s celiakií (nesnášenlivost lepku). Počet lidí s touto nemocí stále roste a to spousta lidí ani neví, že ji mají, protože nemají viditelné příznaky. Odhaduje se, že může být v populaci více než 10% nemocných. Bylo tam řečeno, že  původně obsahovalo obilí kolem 11% - 15% lepku, ale různým šlechtěním jsme se dostali na 30% - 50%. A proto se nemoc projevuje u stále většího procenta lidí a bude hůř. Takže tam to celkem chápu. Ale steak bez masa asi nikdy nepochopím. Ani mánii bio potravin nechápu.

0 0
možnosti
ON

O. Nováček

4. 11. 2014 14:37
Nemáte někdo fotku?

Já si nedokážu představit bezmasý, středně propečený steak...

0 0
možnosti
JP

J. Podivný

4. 11. 2014 11:20
S kvalitou potravin, zejména masných výrobků

bychom se měli vrátit někam do první republiky. Tehdy se nešidilo, vše poctivé, chutné.

0 0
možnosti
MK

4. 11. 2014 9:17
jděte do háje!

co je tohle za svět? kafe bez kofeinu, pivo bez alkoholu, steaky bez masa, sladidlo bez cukru... za chvíli tihle zdravovědci začnou propagovat ženský bez p...

0 0
možnosti
VK

4. 11. 2014 7:41
Šílenci

Pro mě za mě,ať do se sebe cpou třeba obalované koňské koblihy.Chovná zvířata vypouštějí plyny a to je velmi nebezpečné.Ono 7 miliard přemnožené lidské populace asi větry nevypouští.A zase ta Amerika odkud se na nás žene další vlna těžké idiocie.

0 0
možnosti