Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

VANĚK: Chcete otevřít restauraci? Budete za špindíry a bez dovolené

Neustále se setkávám s fenoménem otevírání restaurací lidmi, kteří jdou do tohoto neuvěřitelně náročného a tvrdého byznysu beze studu a především beze strachu a s pocitem, že to budou dělat rozhodně mnohem lépe než všichni ostatní „troubové“ v okolí. Mnohem kvalitněji, zdravěji, v čistším prostředí nežli konkurence, která ani za mák neví, co a jak nám náročným hostům servírovat, natož jak se k nám chovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

6. 5. 2015 22:05

Ono tato rada je univerzální, pohybuji se v IT a tam je to stejné - každý, druhý co si sám dokázal  nainstalovat "ty windous" se považuje za IT experta.

0 0
možnosti

P. Vass

25. 3. 2015 10:04

Tak jako neúspěšný svářeč chce provozovat restauraci, tak radí pan Vaněk restauratérům začátečníkům, ať jdou raději svařovat. Důvod je prostý, Oba o tom vědí prd. Jako kuchař blbec na rozdíl od svářeče nemusíte dělat každé dva roky (nově každé tři) náročné a těžce placené zkoušky, které pokud neudáte, tak jako svářeč končite. Lidi, co to neumíte vařit nic, vařte raději guláš.  :o)))

0 0
možnosti

Š. Apolen

6. 5. 2015 22:46

Jde jen o to, jestli si otevře restauraci proto, že si chce do půl roku koupit vytuněného Bavoráka, nebo proto, že v tom vidí splnění svého snu a nechá si poradit. Obě alternativy jsem viděl v " Ano šéfe ".

0 0
možnosti

25. 3. 2015 7:55

Perfektní! Od Sametu mně udivuje, že restaurace privatizovali, skupovali, zřizovali naprostí nýmandi bez vzdělání v oboru. Přesto tento stav trvá už čtvrt století a úpadek u nás je viditelný dnes a denně. Ovšem není to jen u restaurací a hotelů. Drobné potravinové provozovny jsou na tom podbně.

0 0
možnosti

Vždyt privatizace pohostinství byla příležitost pro socialistické číšníky,kteří všechny tresty za krádeže, podvody a vexlování mohli vydávat za protikomunistický odboj.

0 0
možnosti

M. Komárek

25. 3. 2015 7:07

Pane Vaňku, dokonale napsáno! Jste naprostý profík. Vzhledem k tomu, že o této problematice poměrně dost vím, potvrzuji vaše slova, pod která bych se klidně podepsal.

0 0
možnosti