Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rýžový, datlový či pšeničný sirup. Jak sladit zdravěji?

Závislost, obezita a neblahý vliv na celkové zdraví. O tom, že příliš častá a hojná konzumace bílého cukru, tělu neprospívá, není potřeba spekulovat. Zkuste bílý cukr nahradit přírodními sladidly. server Lidovky.cz přináší několik tipů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

23. 4. 2015 8:45

Hloupý reklamní článek, jehož autor je naprostý pitomec a darebák, ohlupující lidi! Tzv. bílý cukr - sacharóza je disacharid, tvořený jednou molekulou fruktózy a jednou molekulou sacharózy.  A není o nic  škodlivější, ani užitečnější, než monosacharidy vyráběné chemickou a biochemickou hydrolýzou škrobů! Naopak, tyto hydrolyzáty jsou snáze stravitelné a v nadbytku jdou stejně rychle na tvorbu cholesterolu, jako disacharid, možná i rychleji! Navíc klamou konzumenta tím, že v určitých kombinacích mají směsi monosacharidů méně sladkou chuť! A výrobci pak lžou v reklamě o výrobcích bez cukru, které sice neobsahují sacharózu z třtiny, nebo řepy, ale jsou narvány hydrolyzáty kukuřičného, nebo pšeničného škrobu! Chá, chá, chá...!

0 0
možnosti