Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Recepty pro horké dny: Tříchodové menu nasytí a osvěží

Vlny veder trápí Česko už druhý měsíc. V horkém počasí se málokomu chce stoupnout k plotně a začít vyvařovat složité pokrmy. Navíc v téměř 40 stupních si lidé raději dopřejí lehčí jídlo, které není teplé. Sestavili jsme tříchodové menu, které osvěží, zasytí a je chutné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Š. Apolen

12. 8. 2015 0:13

No nevím, nevím. Grilované maso na noc ? Nevíte, že se říká : Snídej jako král, o oběd se rozděl s přítelem, večeři nech nepříteli ?

0 0
možnosti

O. Horák

11. 8. 2015 21:43

Nevím, mě ta zoufalá snaha o jídlo o několika chodech jídlo prostě nesedí. Zvláště v extrémních klimatických podmínkách. Raději vstanu dříve, posnídám, dopolední svačinka, a tak dále po jednom, dvou malých jídlech. Nebo si přispím a večer si pak udělám grilovačku, kousek masa, něco zeleninky, lehké salátky, studená polévka tarator, melounový salát jako moučník, nebo karamelizované ovoce na grilu.

Jednou jsme zkusilii ranní grilování. Večer spát, před pátou vstát (zvečera naložené maso) nagrilujem popijem zbaštíme, nejchladnější část dne využita a pak si tak jak začne vedro kolem cca í-10 si jít odpočinout. Večer je chladno až pozdě a člověk je zmožen vedrem dne.

0 0
možnosti