Diskuze
SOMELIÉR: Vinařský podvod číslo dva. Burčák čistí tělo asi jako projímadlo
Děkujeme za pochopení.
J. Novák 567
Já bych řekl, že zcela jistě kus pravdy onen sommeliér má. On jde totiž hlavně o to, že, jak dobře říkají na Moravě, v Čechách a hlavně v Praze vypijí i kozám pití. Já jsem celkem dost let jezdil za kamarády do moravských sklípků. A mohu říci jen to, co jsem od nich slýchával celkem často: Burčák zásadně nedělám, protože se dobře vyse... i bez burčáku.
K98a59r41e10l 20P61l62í34h19a38l
Pán nepochybně viděl film o bobulích. Já bych k tomu hlídání burčáku ještě dodal, že když ten vinař na tu nádobu čumí, musí být samozřejmě oblečen v kroji. Kvalitě prý pomáhá, když u toho ještě hraje na housle a sběr hroznů se provede o půlnoci.
O. Horák
"Sám burčák nepiji vůbec, ale jak jsem zde naslintal..."
Obávám se, že toto vypovídá vše o pánovi, co si nechá říkat someliér a expert na víno. Dokonce ani nemá dost slušnosti aby přiznal, že jeho "podvodný burčák" je podvodný, hlavně proto, že je z dovezených hroznů, takže žádný šmejd jak nám v celém článku vtlouká do hlavy (podvody s jiným ovocem či cukrem se skoro nevyplatí).
Je to tzv. zkvašená hroznový mošt, burčák musí být z domácích hroznů. Takže kvalita dobrá, jen surovina není místní a tudíž nazvání burčákem je podvod i když kvalitativně je srovnatelné s originálem.
H. Balzám
Je dokonce lepší, třeba maďarské hrozny mají samozřejmě vyšší cukernatost a tak se nemusí doslazovat tolik řepným cukrem, jinak v burčáku už je samozřejmě cukru málo, protože překvasil na alkohol. A vitamínů je tam taky dost, včetně údajné přítomnosti přírodních antibiotik.
Pánové, mám pocit, že jste ten burčák někteří viděli z rychlíku... Rád bych věděl co to znamená, že sedím u sudu a čekám až burčák vybublá.... Popište někdo znalý tento okamžik.
Burčáku se musí vypít velké množství aby mělo projímavé výsledky, jinak se míjí účinkem. Někdo třeba i litry.
M. Veselý 287
Lidi jsou nepoučitelní. A mimochodem, firma s podvodnými uzeninami i přes x prokázaných případů stále úspěšně funguje. Dokonce její majitel vlastní i nejmenované tiskoviny ;-) A bude líp...
To mi připomíná výrok jednoho ortodoxního dietologa: "Jediná opravdu tělu prospěšná potravina jsou brambory, pokud je o všem požije zcela zdravý člověk nanejvýš jednou do roka, a brambory musí vyrůst nehnojené v odlehlých vysokých horách. Mimo to, zcela zdravý člověk dnes už neexistuje."
Mimo to, nehnojené brambory ve vysokých polohách dnes už neexistují.;-)
Burčák popíjejí všichni vinaři, kde ten "sommeliér"žije? A tuší soudruh vůbec, co je v té šťávě vitamínů, tříslovin, enzymů a minerálů? Dneska už se odborníkem každej, kdo má do zadku díru.