Diskuze
ZAHÁLKA:Poznat maso a jak uvařit vývar. Na školách se kuchaři neučí základy
Děkujeme za pochopení.
V. Kříž 191
problém kuchařů, ale i spousty jiných učňovských oborů spočívá v tom, že jsou ve škole a ne v kuchyni. můj otecn se učil číšníkem ve třicátých letech a byl na place celý týden kromě středy, kdy navštěvoval tzv. pokračovací školu. náš dnešní systém - bohužel - klade důraz na všeobecné vzdělání, což je kuchařovi na prd. já, jako zákazník a host potřebuju dobré a kvalitní jídlo, to že kuchař čte Dostojevského po večerech nebo v kuchyni recituje při vaření Seiferta či počítá spotřebu mouky pomocí kubických rovnic pro mne žádný kulinářský zážitek neznamená. každý má vysokou školu a blbců jak naseto. souhlas s panem Zemkem
kerého moulu napadlo, že vyjďa z učňáku je z tebe fachman ? dva, tři, roky sem tahal kabelu chlapovi před důchodem, než mě pustili k prvému kunšaftovi samotného ;-)
Tak samo je to s vámi vysokoškoláky ucho z vyšky sedělo v kanclu stavbyvedoucího a vypisovalo leistra než šel ten starej do důchodu a mohl to za něj přebrat
Vařím dost dlouho a celkem slušně i pár nových receptů jsem splodil... Jen nejsem v restautraci, ale doma. Podstata je taková, ano čerstvé suroviny príma, beru, problém je zda mi to doma mančaft bude jíst.. Ale to je asi o jiném. o zvycích a tak...