Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

ZAHÁLKA:Poznat maso a jak uvařit vývar. Na školách se kuchaři neučí základy

Proč se u nás gastronomie nevyvíjí tak rychle jako v jiných zemí? Těžká otázka. Už bylo vymyšleno spoustu nových stylů od dob zakladatele francouzské haute cuisine Marie-Antoina Carêma přes Georges Auguste Escoffier, který kladl větší důraz na stravitelnost a nenáročnou přípravu. Je to člověk, který položil základy moderní francouzské kuchyně na klasických a tradičních recepturách, které vylepšil a modernizoval.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V. Kříž 191

16. 9. 2015 9:47

problém kuchařů, ale i spousty jiných učňovských oborů spočívá v tom, že jsou ve škole a ne v kuchyni. můj otecn se učil číšníkem ve třicátých letech a byl na place celý týden kromě středy, kdy navštěvoval tzv. pokračovací školu. náš dnešní systém - bohužel - klade důraz na všeobecné vzdělání, což je kuchařovi na prd. já, jako zákazník a host potřebuju dobré a kvalitní jídlo, to že kuchař čte Dostojevského po večerech nebo v kuchyni recituje při vaření Seiferta či počítá spotřebu mouky pomocí kubických rovnic pro mne žádný kulinářský zážitek neznamená. každý má vysokou školu a blbců jak naseto. souhlas s panem Zemkem

0 0
možnosti

16. 9. 2015 7:46

kerého moulu napadlo, že vyjďa z učňáku je z tebe fachman ? dva, tři, roky sem tahal kabelu chlapovi před důchodem, než mě pustili k prvému kunšaftovi samotného ;-) 

Tak samo je to s vámi vysokoškoláky ucho z vyšky sedělo v kanclu stavbyvedoucího a vypisovalo leistra než šel ten starej do důchodu a mohl to za něj přebrat

0 0
možnosti

16. 9. 2015 7:39

Vařím dost dlouho a celkem slušně i pár nových receptů jsem splodil... Jen nejsem v restautraci, ale doma. Podstata je taková, ano čerstvé suroviny príma, beru, problém je zda mi to doma mančaft bude jíst.. Ale to je asi o jiném. o zvycích a tak...

0 0
možnosti