Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

PUNČOCHÁŘ: Michelinská restaurace nemusí být snobárna

Nedávno jsem byl pozván na rozhovor k panu Veselovskému. Překvapilo mě hned několik názorů a otázek, ale při jedné z nich jsem se opravdu zarazil. Ovšem rozhodně ne ve špatném slova smyslu. Moderátor byl totiž překvapen, když jsem mu řekl, že získat michelinskou hvězdu u nás v Česku je o mnoho složitější než třeba v Itálii či Francii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Orlík

11. 11. 2015 14:47

Zajímalo by mě, co to znamená dobrá cena. Pro někoho to můžou výt tři stovky, pro někoho dva tisíce. A ještě něco. Pokud jsou jiné požadavky na udělení michelinské hvězdy v Česku a třeba Francii, nemá, takové hodnocení, valné ceny. Kde není jasné měřítko a jasné mantinely, nelze si představit, jaká restaurace je.  Já taky rád debužíruju, rád vařím, rád se nechám obsloužit v restauraci a na jídle nešetřím, ale stejně, jako u pana Punčocháře, je i u mě prostředí a hlavně jídlo primární. Na nějaké vonkajšie efekty, jako je mlha ze suchého ledu nebo oheň při flambování na jídelním stole se můžu vykašlat. Pokud je to důvod k udělení michelinské hvězdy, tak potěš klobás. Dobře jste to, pane Punčocháři, napsal.

0 0
možnosti