Diskuze
SOMELIÉR: Pozdní sběr za stokorunu? Sotva
Na některých gastronomických školách učí, že základní rozdíl mezi vínem a pivem je ten, že víno tvoří kulturu. Vědomím pěstováním, vědomou výrobou. Víno nevzniklo jen tak náhodou. Původním posláním vína bylo zpříjemnit život, povznést tělo i ducha. Hlavní myšlenkou ale bylo, že má být jednoduše vypito.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
MP
3. 11. 2015 8:29
Teze, že víno tvoří na rozdíl od piva kulturu, je od sommeliera sice nepřekvapivá, ale není pravdivá. Pivní kultura je jiná, ale je. Ta hromadná je pro mě reprezenovaná Bavoráky s kloboučky a ženami v krojích s obrovskými prsy a plným náručím tupláků. Ochutnávky, hodnocení kvality a znalost piva je věc spíše individuální, ale probíhá také, viz třeba činnost První pivní extraligy.
0
0
možnosti
DG
D. Grundel
4. 11. 2015 6:36
Nemam nic proti Bavorsku a pivo mamrad, ale tamni pivni kulturu bych spise nazyval plebejskou pakulturou.
0
0
možnosti