Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nezdravé jídlo neexistuje, říká kuchař Vaněk k varování lékařů před uzeninami

Je přesně takový, jak ho známe z jeho pořadů: velký, přímý a hlučný. Místo diáře má manželku, podobně energickou ženu Janu, kterou něžně oslovuje „maličká“ a bez níž by prý neudělal ani krok. Paní Vaňková do rozhovoru v Pražském kulinářském institutu, který v roce 2007 Roman Vaněk založil, několikrát vstoupí a připomene další natáčení, focení, rozhovor, křest kuchařky a milion důležitých telefonů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HDB

H. Balzám

22. 11. 2015 16:28

Uzením masa vzniká formaldehyd, který právě to maso konzervuje, takže úplně zdravotně nezávadné to není. Dnes se ovšem většina průmyslově vyráběných uzenin stejně neudí, ale uvaří se a pak se stříká nějakým sprejem, aby to dostalo zdánlivou vůni uzeniny. za tři dny v ledničce vám to potom lepí jak med, smrdí jak cap a ani psi to nechtějí žrát...

0 0
možnosti
KP

P. Vaňěk by měl říci, zda k tradičnímu uzení patří také E250 a růžová barva... Už ten chlap někdy udil?

0 0
možnosti
RG

20. 11. 2015 12:37

tož tak nikdo vás uzené s dusitanovým konzervantem nebo barvivem jíst nenutí. Kupujte takové, kde nic cizího není. Dnes se produkuje tak šílené množství potravin, že bez obsahu látek, prodlužujících trvanlivost se to dnes neobejde. Jinak se toho bude víc kazit a jídlem se bude víc plýtvat.

0 0
možnosti
JK

J. Kovář

20. 11. 2015 10:14

Vaněk, vy jste takový vymaštěný kuchtík a tím už asi zůstanete.

0 0
možnosti
RG

20. 11. 2015 9:41

ale pánové, plete se snad Vanek v něčem?

0 0
možnosti
JK

J. Kovář 230

20. 11. 2015 8:27

... není nad aroganci. Ta fakt hýbe světem.

0 0
možnosti
KN

K. Novák 181

20. 11. 2015 7:17

Specialista na všechno a ředitel zeměkoule.

0 0
možnosti
PZ

20. 11. 2015 12:23

Ještě že vždy veškerá svá moudra umně vyargumentujete, bambulo :-D!

0 0
možnosti