Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Luštěniny nabíjejí a posilují organismus. Pečený bůček na fazolích

Pokud jste si předsevzali, že letošní rok budete jíst zdravěji a hospodárněji, a zamýšlíte plánovat jídla na celý týden dopředu, tak fazole všech druhů jsou tou správnou volbou. Fazole jsou opravdovým energetickým zázrakem, rostlinné bílkoviny v nich obsažené nás nabíjejí a celkově posilují organismus.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

20. 1. 2016 6:51

autor neuvádí, že nedovařené fazole jsou mírně - jak pro koho - jedovaté. Jinak kdo četl román Bílý den od J. Londona - 60 dnů na cestě pustinou a ráno a večer jen fazole, každý den.

0 0
možnosti
FD

16. 1. 2016 10:05

Dodnes vzpomínám na úžasnou fazolovou polévku s uzeným kolenem, podávanou za pár Kčs v jedné restauraci v Tatranské Lomnici. Lžíce v ní stála. Doslova. Cca rok 1978.

0 0
možnosti
FK

16. 1. 2016 9:31

Luštěniny jsou součástí tradiční české kuchyně a pečený bůček taky. Příprava je opravdu jednoduchá a jídla jsou úžasná. Jen bych tam nelil ten olivový olej. Podle mne se tam ani nehodí. Jinak moje žena připravuje z luštěnin i řadu výborných polévek, českých, slovenských nebo balkánských. No, a pokud máte pocit, že jste to s tuky a kaloriemi přehnali, pak intenzivní, třeba dvouhodinový pohyb, to vše vrátí zpět.

0 0
možnosti