Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

PIVNÍ SOMELIÉR: Zkvalitňování pivní kultury v Čechách? Logický důsledek ‚převínění‘

Řeknete-li u nás v Čechách, že jdete na pivo, většina lidí si představí obraz restauračního zařízení kategorie „čtvrtá cenová“, většinou silně kuřáckého. Smutné je, jak málo z nás za tím spatří příjemně strávený večer v pěkném podniku se sklenicí kvalitního vychlazeného (ale i teplejšího) piva. Proč si každý raději objedná víno, které mu třeba ani nechutná, místo piva, jen aby nebyl za „barbara“ před ostatními hosty u stolu, to je pro mne otázka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

10. 2. 2016 9:24

Nechat "zkvalitňování" pivní kultury jen na zákaznících, jak autor píše, by znamenalo, že se mnoho nestane. Hlavní slovo tady musí mít samotné pivovary, přičemž za naprostý základ pokládám kvalitní produkci, kterou na trh dodávají. Nebo si snad lze představit "pivní kulturu" stavěnou na mizerném pivu? Proto třena u lidí také boduje slogan Budějovického Budvaru "Ne z nás dělá to, čím jsme". Nenahradili původní surovinu, nezkrátili dobu ležení, ani nepřesunul výrobu jinam. Toho, když se budou držet i další pivovary, stane se česká pivní kultura pojmem.

0 0
možnosti