Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Stát uzná papedu, mátu a jiná exotická koření. Chce tak zabránit šizení kuchařů

Jak má chutnat sečuánský pepř? I to se brzy budou učit kontroloři kvality potravin. „Jeho vůně je kořenitá, výrazná, až ostrá. Chuť nahořklá, nakyslá, svíravá,“ popisuje manuál, kterým se budou řídit. Řeč je o nové vyhlášce, v níž stát po letech konečně oficiálně uzná přísady běžně po užívané v čím dál populárnější asijské kuchyni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

29. 2. 2016 9:40

To jsou zase...do vietnamského jídla se máta dává maximálně jako náhražka, patří tam perilla, která trochu po mátě chutná.

0 0
možnosti

Š. Apolen

29. 2. 2016 0:54

To už zase budou kuchaři vařit podle státních norem ?! To se máme na co těšit.

0 0
možnosti

28. 2. 2016 19:06

Osobně si myslím, že byměl být požadavek na to, aby směli vařit jen vyučení kuchaři po složenímistrovských zkoušek. Za posledních 10let, jsem nenavštívil žádnou restauraci v Čechách,kde by kuchař uměl vařit. Sice podnik se tváří jako honorace, v minulosti bybyl zařazen dle vybavení do první třídy, ale kuchař může vařit jen prasatům.V Liberci mi v jedné hogo fogo restauraci naservírovali kachnu udělanou vmikrovlnné troubě a ještě se jim nelíbilo, že jsem se rozčílil a jídlo vrátil.

0 0
možnosti

28. 2. 2016 8:58
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

28. 2. 2016 7:17

Pokuty,pokuty a zase pokuty. Zná současný úředník a zejména ten křesťan na ministerstvu zemědělství také něco jiného? Koření? To člověk potřebuje k životu? To si bude muset kuchař či číšník pořídit lékárenské váhy, aby dal do "mochita" stanovené množství lístků máty? Kdyby se raději staral o kvalitu tisíce tun brambor dovážených z Německa a Polska.

0 0
možnosti