Diskuze
Stát uzná papedu, mátu a jiná exotická koření. Chce tak zabránit šizení kuchařů
Děkujeme za pochopení.
To jsou zase...do vietnamského jídla se máta dává maximálně jako náhražka, patří tam perilla, která trochu po mátě chutná.
Š. Apolen
To už zase budou kuchaři vařit podle státních norem ?! To se máme na co těšit.
Osobně si myslím, že byměl být požadavek na to, aby směli vařit jen vyučení kuchaři po složenímistrovských zkoušek. Za posledních 10let, jsem nenavštívil žádnou restauraci v Čechách,kde by kuchař uměl vařit. Sice podnik se tváří jako honorace, v minulosti bybyl zařazen dle vybavení do první třídy, ale kuchař může vařit jen prasatům.V Liberci mi v jedné hogo fogo restauraci naservírovali kachnu udělanou vmikrovlnné troubě a ještě se jim nelíbilo, že jsem se rozčílil a jídlo vrátil.
Pokuty,pokuty a zase pokuty. Zná současný úředník a zejména ten křesťan na ministerstvu zemědělství také něco jiného? Koření? To člověk potřebuje k životu? To si bude muset kuchař či číšník pořídit lékárenské váhy, aby dal do "mochita" stanovené množství lístků máty? Kdyby se raději staral o kvalitu tisíce tun brambor dovážených z Německa a Polska.