Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Ve Francii a Itálii zuří „carbonaragate“ kvůli spornému receptu

Reklamní video s přípravou těstovin carbonara v jednom hrnci popudilo pravověrné Italy natolik, že někteří z nich žádají na sociálních sítích intervenci na vládní úrovni. Nic prý na něm není správně, ani suroviny, ani postup. Zrodila se tak kauza „carbonaragate“, napsal francouzský list Le Parisien.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

O. Horák

11. 4. 2016 15:16

Díky bohu redakce, alespoň někdo úplně nezblbnul z Pohlreicha, který by sprosté slovo "těstoviny" nepoužil ani za zlaté prase.

S ním bychom "pástovali" celou dobu, vše na pastě a s pastou ... fuj.

0 0
možnosti
CS

C. Sangrail

23. 4. 2016 13:15

Mně vadí spíš to, že říká "pasta" jako v českém spojení "zubní pasta". "Pááásta" by mi nevadila. Taky říká "dorada" místo "pražma", přitom ten český název je úplně v pořádku, ne jako v případě názvů čistě zoologických, které se nehodí do gastronomie ("mořčák" místo "mořský okoun/vlk").

0 0
možnosti
CS

C. Sangrail

11. 4. 2016 0:45

No, na jednu porci carbonary opravdu nepoužívám pět žloutků, lidovky, ale jinak souhlasím, že ten recept (viděl jsem ono nešťastné video) je odporný. Líbí se mi, jak zareagovala Barilla, jejíž těstoviny jsou ve videu použity: "Mon dieu! Jsme otevření všem tvůrčím interpretacím mytické carbonary, ale tato je rozhodně mimo... Désolé! Zkuste si vymazat z hlavy obraz ve vodě vařené slaniny kanonickým receptem našich šéfkuchařů z Accademia Barilla atd."

0 0
možnosti