Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Luxusní a atraktivní pochoutka. Humří ocásky na rajčatech a špagetách

Humr je beze sporu jeden z nejkrásnějších tvorů mořské říše. Elegantní a členité tělo, velká klepeta, která předem varují “nedotýkat se!”, a dlouhá tykadla s částečně chlupatými konci a královsky širokým, pod brněním ukrytým ocasem. Člověk si občas položí otázku, zda takto krásné zvíře může vůbec jíst. Pokud jste labužníci, odpovíte, že rozhodně ano, má totiž maso neuvěřitelné chuti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PG

20. 5. 2016 21:15

Kdyz humra , tak v dobre restauraci, se vsim vsudy. Takovy Lobster restaurant na Times Square v NY je idealni.

0 0
možnosti
CS

C. Sangrail

20. 5. 2016 19:16

Crustastun (přístroj, který okamžitě zabije humra elektrickým proudem, a tím mu ušetří nekonečné vteřiny utrpení ve vroucí vodě) byl vyvinut ve spolupráci se špičkovým šéfkuchařem Giorgiem Locatellim (který účinkuje např. v seriálu Italy Unpacked). Používá a prosazuje ho i Raymond Blanc (2 hvězdičky u Michelina už asi 30 let). Ten přístroj je ovšem drahý, a tedy vhodný spíš pro restaurace. Jinak nejhumánnější způsob je bleskové proříznutí lebky. Házet humry do vroucí vody je nechutné. Pokud se někomu zdá 10 sekund utrpení jako maličkost, nechť zkusí dát ruku pod kohoutek s horkou vodou a počítat do desíti: není to zrovna málo. Netřeba být militantním vegetariánem, abychom pochopili, že vařit humry zaživa je nepřípustné. Mimochodem, strkat humra do mrazáku, abychom ho "uspali", se v testech neosvědčilo: naopak se mu můžou zbystřit smysly a bolest je ještě silnější. Klidně jezte humry, ale naučte se prosím, jak se mají zabíjet nožem.

0 0
možnosti