Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Čokoláda ze supermarketu? Přeslazená cukrovinka, říká výrobce

Zlepšuje funkci kardiovaskulárního systému, upravuje cholesterol a obsahuje řadu výživných a zdravých látek. Řeč je o čokoládě. Ale ne o té, do které se přidává lecitin, tuk a vyrábí se z čokoládové masy. „Indiáni jí říkali pokrm bohů, čokoláda z kakaových bobů je vlastně superpotravina. Jde jen o to dobře ji zpracovat,“ říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz Filip Teplý, zakladatel čokoládové manufaktury Ajala.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ano, budeme si doma dělat všechno sami. to jsme to dopracovali .... vlastně nedopracovali; stačí zaplatit a nějaká ta kvalita se snad i najde. (ještěže jde čokoláda a podobná havěť mimo mě)

0 0
možnosti

17. 6. 2016 12:45

45g tabulka za 85 Kč. To bych jako milovník čokolády přišel na buben :-P

0 0
možnosti

17. 6. 2016 13:39

Berte to s rezervou, je to reklama. Dobrá, kvalitní čokoláda nemusí být drahá. Zkuste třeba Carlu.

0 0
možnosti

J. Sovák

17. 6. 2016 11:45

Úsměvné je tvrzení, že protože se čokoláda nevylepšovala různými chemickými přípravky, takže s přirozeně nehodila do komunistického Československa. Teprve v současných supermarketech nic takového asi není. Bohužel já však pouze vzpomínám na tu skvělou chuť mléčné čokolády za minulého režimu a marně se pokouším někde něco podobného koupit. Před třiceti lety byly ke koupení kvalitní čokolády v Německu a Rakouku, ale i to se již pokazilo. Děkuji však za článek, kde je popsáno v čem je problém a pokusím se o domácí výrobu pokud ovšem seženu kakaové boby.

0 0
možnosti

17. 6. 2016 12:35

Na domaci vyrobu neshanejte boby, ale staci vam (raw) kakaovy prasek, (raw) kakaove maslo a (raw) cukr z nektaru z kokosovych kvetu. Cesky recept je napr. zde: http://www.dnax.cz/recept-na-domaci-raw-cokoladu

0 0
možnosti

17. 6. 2016 7:53

Jedl bych tzv. zdravou čokoládu i za ty nesmyslné ceny, ale bohužel mi tento druh čokolády nechutná ani trochu. Plně mi chuťově vyhovují hořké čokolády na vaření, které jsou navíc levné. Stačí kostička denně rozpuštěná v ústech a bažení po sladkém zažene spolehlivěji, než návštěva cukrárny. Antioxidanty a stopové prvky doplním kvalitní zeleninou.

0 0
možnosti

17. 6. 2016 8:35

Zkuste kvalitni a hlavne opravdovou raw cokoladu slazenou treba nektarem z kokosovych kvetu. Neni sladka, ale neni ani horka, a napr. moje tchyne, ktera si uz leta ujizdi na Lindtu, tvrdi, ze ji raw cokolada chutna jeste vic. Ale bacha, nekupujte tu nejlevnejsi, a radeji si priplatte, i mezi raw cokoladami je obrovsky rozdil v chuti a kvalite.

0 0
možnosti