Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Češi chodí raději do nekuřáckých restaurací. Co na to šéfkuchaři a majitelé?

Kouřit, nebo nekouřit v restauracích? Je odmítnutí protikuřáckého zákona poslaneckou sněmovnou krokem nazpět? A jak se na problematiku dívají šéfkuchaři a majitelé restaurací?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

22. 6. 2016 20:51

Jenze Kubera si stejne dal bude mlit to svoje.

0 0
možnosti

V. Getz

22. 6. 2016 17:51

Kdyby tomu bylo tak jak je psáno v titulku,bylo by už rozhodnuto.

0 0
možnosti

22. 6. 2016 15:13

Já si myslím, že by si to každý měl rozhodnout sám. Jak majitelé podniků, tak návštěvníci. Ať každý navštěvuje podnik, který mu lépe vyhovuje, ne?

0 0
možnosti

22. 6. 2016 14:06

Kristepane, v restauracích, kde stojí sodovka 100 Kč se nekouří už dávno. Jde o hospody, kde si za stovku dáte guláš a pivo a lidi si tam choděj pokecat. Tam o chuťové buňky zas tak moc nejde.

0 0
možnosti

O. Horák

22. 6. 2016 13:16

Co tu furt kdo řeší zákazy zákonem. Každý majitel restaurace má svaté právo se rozhodnout, zda se u něj bude jen kouřit, rozdělit na kuřáky a nekuřáky či komplet zakázat.

Tak co tu sakra kdo řeší, kdo má pořád strach a starost o blaho druhých a chce vše šmahem všem nařídit či zakázat. Dělají-li nekuřáci dost velkou tržbu a stěžují si na kuřáky tak moudrý majitel je přeci nevyhodí, ale vytvoří jim oddělené prostory, nebo rovnou zakáže kouření.

Já dokážu být tolerantní i jako odnaučený kuřák. Na jídlo jsem šel a nekouřil už dávno ale na pivo jdu kam jdou kamarádi a klidně ten večer v kuřáckém snesu když je bezva společnost (a ani už nemám chuť na cigaretu).

0 0
možnosti

22. 6. 2016 12:12

:-))))) Je zkrátka spousta důvodů proti a jen málo pro. Nepřijetí zákona se mne tudíž netýká, máme už to zavedený i bez zákona, takž nám je to jedno.. změnila bych spíše na: máme to už takto zavedené i bez zákona, takže je nám to jedno.

Zdroj:http://www.lidovky.cz/cesi-chodi-radeji-do-nekurackych-restauraci-co-na-to-sefkuchari-a-majitele-restauraci-gnm-/dobra-chut.aspx?c=A160621_110142_dobra-chut_ape

0 0
možnosti

J. Lepka

22. 6. 2016 10:19

Mlácení prázdné slámy, ostatně řeč byla pouze o restauracích, kde je prioritou konzumace pokrmů. Zde ani oddělená kuřárna problém nevyřeší, protože kuřák i po návštěvě tohoto odděleného prostoru páchne. DTTO po kouření na ulici nebo na terase. Ale proč zakazovat hulení v zaplivané čtyřce, tam asi nikdo na gurmánskou večeři nepůjde, že? A to říkám jako zapřisáhlý nekuřák od narození, prostě si zákazníci provozovnu na večerní posezení vyberou sami. Stačí jen striktně označit o jaký podnik se jedná a veškeré diskuze jsou zbytečné.

0 0
možnosti

O. Horák

22. 6. 2016 13:21

A co má zápach kuřáka společného se zdravím? Zákon má chránit zdraví před kouřem a ne váš nos který by zakázal vše co mu nevoní. Co zpocení sportovci, nebo načichnutí něčím v práci (obsluha čerpaček, práce u koní, natěrač ...)

Prázdnou slámu tu mlátíte vy, či spíše vyléváte dítě i s vaničkou. Z ochrany zdraví děláte hon na čarodějnice, aneb co kdyby kuřák přišel smrdící z ulice, co pak, nebude obsloužen?

0 0
možnosti

I. Valčíková

22. 6. 2016 8:18

Další potvrzení o poslancích mimo realitu. Nebo zase uplacených?

0 0
možnosti