Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Plýtvání v michelinských restauracích? Je to daň za perfektní porci, říká šéfkuchař

Pracoval dva roky v michelinské restauraci v norském Oslu, kde nasbíral cenné zkušenosti, nyní se stal šéfkuchařem nově zrekonstruované pražské Hegertovy Cihelny. „Snažil jsem se sestavit menu, které dbá na lokální, čerstvé a sezonní suroviny,“ říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz Vojtěch Václavík.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

O. Horák

30. 6. 2016 11:06

Kde jsou ty časy kdy michelinské hvězdy dostávaly normální restaurace vařící běžná jídla. A dostávaly to za to, že předvedli kvalitní servis a dobré jídlo. Prostě restaurace, kde, když jedete na výlet, se vyplatí stavit na jídlo.

To co dnes dostává hvězdy jsou až příliš často extrémní bláznivosti. Dávno už to nejsou restaurace kde se vyplatí zastavit cestou někam, dnes je to snobárna kam musíte abyste nebyli úplně OUT zaprdění a závistiví čecháčkové.

Děkuji, já nepotřebuji být ohromen nekonečnem chodů kde se každý vejde sotva na dvě lžičky, průvanem v peněžence a hladem. Mne osloví podnik takový jaký kdysi Michelin hledal a upozorňoval na něj. Ono je totiž větší umění uvařit dobré jedno jídlo které vám postačí a nechá ve vás chuť stavit se i příště.

0 0
možnosti