Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Plýtvání v michelinských restauracích? Je to daň za perfektní porci, říká šéfkuchař

Pracoval dva roky v michelinské restauraci v norském Oslu, kde nasbíral cenné zkušenosti, nyní se stal šéfkuchařem nově zrekonstruované pražské Hegertovy Cihelny. „Snažil jsem se sestavit menu, které dbá na lokální, čerstvé a sezonní suroviny,“ říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz Vojtěch Václavík.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

18. 7. 2016 7:17

Plýtvání jako daň za perfektní porci... Ať jdou všechny michelinské restaurace do zadele...

0 0
možnosti

P. Svobodný

18. 7. 2016 15:10

a co je ti do toho ?

0 0
možnosti

30. 6. 2016 13:34

"Ke slovu se hlásí orientální kuchyně - třeba peruánská."

Clapče, kromě vaření by ses mohl někdy podívat i na zeměpis. Jinak se ti může stát, že ve své restauraci uvedeš týden středomořské kuchyně a na jídelníčku budeš mít boršč a pirožky.

0 0
možnosti

M. Vavřincová

30. 6. 2016 12:47

Peruánci vaří orientální kuchyni? To je překvapení.

0 0
možnosti

O. Horák

30. 6. 2016 11:06

Kde jsou ty časy kdy michelinské hvězdy dostávaly normální restaurace vařící běžná jídla. A dostávaly to za to, že předvedli kvalitní servis a dobré jídlo. Prostě restaurace, kde, když jedete na výlet, se vyplatí stavit na jídlo.

To co dnes dostává hvězdy jsou až příliš často extrémní bláznivosti. Dávno už to nejsou restaurace kde se vyplatí zastavit cestou někam, dnes je to snobárna kam musíte abyste nebyli úplně OUT zaprdění a závistiví čecháčkové.

Děkuji, já nepotřebuji být ohromen nekonečnem chodů kde se každý vejde sotva na dvě lžičky, průvanem v peněžence a hladem. Mne osloví podnik takový jaký kdysi Michelin hledal a upozorňoval na něj. Ono je totiž větší umění uvařit dobré jedno jídlo které vám postačí a nechá ve vás chuť stavit se i příště.

0 0
možnosti

I. Hanáčková

30. 6. 2016 10:16

Na jedné straně je ve světě bída, na druhé se vyhodí všechno možné, jen kvůli dokonalé porci. Škoda zbytečně zabitých zvířat a vypěstované zeleniny.

0 0
možnosti

El-Lobo

30. 6. 2016 9:29

V michelinských restauracích se kvůli dokonalé porci plýtvá? To bude asi něco jako Luxus na talíři, ne?

0 0
možnosti

30. 6. 2016 9:08

Jestli se bude řídit tím co se naučil v Norsku tak, nebude dlouho trvat a ta restaurace krachne.

0 0
možnosti