Diskuze
Rybíz, angrešt a lesní plody. Do marmelády, ale i ke svíčkové a do salátu
V těchto dnech vrcholí sezona nejrůznějších bobulí a bobulek. Prakticky jen v tomto období můžeme sklízet na zahradě rybíz a angrešt a současně přinášet z lesa čerstvé borůvky, maliny, ostružiny...
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
28. 7. 2016 15:57
Angrešt, rybíz červený i černý znám od malička. Používali jsme jej k výrobě marmelád, kompotů, sirupů, různých ovocných šťáv nebo k výrobě ovocného vína, které právě z těchto bobulovin bylo výtečné, tedy pokud ho někdo nevypil dva litry. Rybízové koláče nebo kynuté knedlíky s tvarohem a domácím jogurtem jsou nezapomenutelnou vzpomínkou na dětství. Velmi často jsme si jen tak zobly z keříčku, jen jsem neměl rád, když jsem musel povinně sedět a trhat rybíz nebo angrešt právě na to zavařování. Rybíz jsme také dávali k masu nebo jako falešné brusinky. Takže souhlas, tyto plody jsou vynikající a jím je stále.
0
0
možnosti