Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SOMELIÉR: Bílé, nebo červené? Jak si vybrat víno k houbám?

Léto je v plném proudu a vsadím se, že drtivá většina z nás si užívá volnější režim. Počasí momentálně skvěle přeje houbařům, a tak i tato aktivita může patřit do vašeho prázdninového koloritu. Sám jsem se o víkendu vrátil s plným košíkem hub, a tak jsme si doma užili houbové hody, ale tím vyvstala i otázka, co k těm jídlům vybrat za víno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

16. 8. 2016 21:19

To nám zas someliér poradil. Stará bába by to zvládla líp.

Kdo proboha tyhle "odborníky" živí?

0 0
možnosti
JL

J. Lepka

16. 8. 2016 11:17

Burgundská vína a české houby? Jak jste přízemní ! Zas to s kulinářským multi kulti nepřehánějte, k francouzským vínům jen francouzské lanýže, že?

Navíc jsou jedinci různě citliví na některé, pro ostatní zcela neškodné houby, tuplem ty s termolabilními jedy. Aby se pak nestalo, že krásné italské rizoto s čerstvými bílými hřiby a zalité vskutku kvalitním burgundským skončí na typicky českém kompostu nebo v kanalizaci. A konzumentovi může být vskutku slabou útěchou, ze ČOV provozuje francouzská firma.

0 0
možnosti
JT

16. 8. 2016 10:55

Muchomurka cervena s cervenym vinem. To je narez. Tohle uzivali uz stari Vikingove a jaci to byli borci.

0 0
možnosti
FD

16. 8. 2016 15:37

Čím se asi dopovali Asterix s Obelixem? Tipuji na nějakou houbovou směsku.

0 0
možnosti