Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Sváteční hodování? Svatováclavská kachna s medem a červeným zelím

Tradičním pokrmem, který se připravuje na den svatého Václava, je pečená kachna. Zkuste si ji připravit s medem, červeným zelím, jablky a brusinkami podle receptu šéfkuchaře Petra Patočky z restaurace Hradčany.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

27. 9. 2016 16:39

No, pečená husa nebo kachna po staročesku možná po středoevropsku nemá chybu. Jen mě trochu odpuzuje ten obrázek zmíněné pečeně. Takhle přeci nevypadá pečená husa, ba ani na medu. Můj známý, mimochodem výborný kuchař, říká, že nejhorší je kreativní kuchař. Jídla se totiž mají vařit tak, jak nám říká tradice, prověřená mnohaletými zkušenostmi a nikoliv býti za každou cenu originálními. Ale to jistě pan kuchař ví. Základem dobrého jídla jsou vždy vynikající suroviny a dodržení tradičního technologického postupu. To platí samozřejmě obecně.

0 0
možnosti