Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Podzimní lahůdka? Zkuste hruškový koláč po francouzsku

U francouzského hruškového páje je ovoce nutné nejdřív speciálně upravit. Plátky hrušek se povaří v cukrovém rozvaru s hřebíčkem, vanilkou a skořicí a prochladlé se pak do této směsi skládají. Výsledek ale rozhodně stojí za to. Nechte se inspirovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

7. 10. 2016 8:52

Ale ani Angličané ani Američané by tomuto koláči asi neříkali `pie`. Pie má, pokud vím, náplň obalenou v těstu, a je to tedy vlastně piroh, nebo je náplň mezi dvěma vrstvami těsta.

0 0
možnosti

6. 10. 2016 11:05

Hruškový koláč je hruškový koláč. Hruškový páj je naprosto zbytečné "obohacení" češtiny.

0 0
možnosti

7. 10. 2016 0:45

Jsem nesmirne rad, ze nekdo zaregistroval jak se ten cesky jazyk "mrzaci ". Ten vyraz "obohaceni" je v tomto pripade vytribeny. :-)

0 0
možnosti