Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Česká kuchyně má tisíce možností. Odlehčit se dá snadno, říká šéfkuchař

Nezahušťuje omáčky moukou, miluje české pokrmy a umí je i skvěle připravit. „Na české kuchyni jsem vyrostl a proto ji mám rád, nejraději mám nepřeberné množství omáček a dále pak stará, obyčejná a skoro zapomenutá jídla, jako například kynutý bramborák „bác“, uhlířinu nebo jihočeský kočičák, říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz šéfkuchař restaurace Mincovna David Kalina.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stastnyjiri

19. 10. 2016 15:08

Nic proti odlehčování, nic proti omáčkám zahuštěným rozmixovanou zeleninou, ale přijde mi paradoxní, že odlehčíme ani ne lžíci mouky, ale jako přílohu k tomu šoupnou čtyři či šest knedlíků nebo kupku těstovin. Oni snad nejsou z mouky. Ke snídani či svačině pak nějaké rohlíčky či toustík, atd... Myslím, že zrovna ta trocha mouky v omáčce nikoho nezabije, o tom to není. Českou kuchyni odlehčujeme od mouky, někteří nedají dopustit na italskou kuchyni, stojící na těstovinách.

0 0
možnosti

J. Nový

19. 10. 2016 7:48

"Dále je možnost vynechání mouky k zahušťování omáček a zahušťovat omáčky pouze rozmixovanou zeleninou, tak jako to děláme u nás v Mincovně třeba u svíčkové.

.

Přesně tak dělám svíčkovou i já. Žádnou mouku není potřeba používat. Když si pak dáte takovou omáčku s libovým hovězím masem, tak nemůže být žádná řeč o nezdravém, těžkém jídle, jak mnozí svíčkovou nazývají. A knedlíky? Ve srovnání s oblíbenými a vychvalovanými těstovinami? Stačí si jen najít a porovnat suroviny, ze kterých se oboje připravuje :-)))

0 0
možnosti

F. Jetel

19. 10. 2016 7:51

A čím zahušťujete takový hovězí guláš? Jsou to kecy. Právě pro správné ingredience se tato jídla proslavily. To ostatní je styl ala Babica.

0 0
možnosti