Diskuze
Česká kuchyně má tisíce možností. Odlehčit se dá snadno, říká šéfkuchař
Děkujeme za pochopení.
Stastnyjiri
Nic proti odlehčování, nic proti omáčkám zahuštěným rozmixovanou zeleninou, ale přijde mi paradoxní, že odlehčíme ani ne lžíci mouky, ale jako přílohu k tomu šoupnou čtyři či šest knedlíků nebo kupku těstovin. Oni snad nejsou z mouky. Ke snídani či svačině pak nějaké rohlíčky či toustík, atd... Myslím, že zrovna ta trocha mouky v omáčce nikoho nezabije, o tom to není. Českou kuchyni odlehčujeme od mouky, někteří nedají dopustit na italskou kuchyni, stojící na těstovinách.
J. Nový
"Dále je možnost vynechání mouky k zahušťování omáček a zahušťovat omáčky pouze rozmixovanou zeleninou, tak jako to děláme u nás v Mincovně třeba u svíčkové.
.
Přesně tak dělám svíčkovou i já. Žádnou mouku není potřeba používat. Když si pak dáte takovou omáčku s libovým hovězím masem, tak nemůže být žádná řeč o nezdravém, těžkém jídle, jak mnozí svíčkovou nazývají. A knedlíky? Ve srovnání s oblíbenými a vychvalovanými těstovinami? Stačí si jen najít a porovnat suroviny, ze kterých se oboje připravuje :-)))
F. Jetel
A čím zahušťujete takový hovězí guláš? Jsou to kecy. Právě pro správné ingredience se tato jídla proslavily. To ostatní je styl ala Babica.