Diskuze
Lahůdka dvacátého století? Sekaná a karbanáky
Sekaná a karbanátky bývaly na Slovácku ozdobami sváteční tabule. Pokrmy z mletého nebo sekaného masa se přitom dostaly na venkov až někdy v meziválečném období, ve 30. letech 20. století.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
5. 2. 2017 17:03
Sekanou a karbanátky miluji. Hlavně "sekačka" s bramborovým salátem byla mým studenským jídlem. Je zajímavé, že mně více chutnala ta kupovaná, přesto, že ta domácí obsahovala víc masa. Snad asi proto. Můj děda zase vzpomínal na předválečné karbanátky a sekanou z koňského masa. Nedávno jsem si takovou, údajně také z koňského masa, koupil. Byla výborná. Jen představa koňského masa mně už nějak vadí, asi mám předsudky.
0
0
možnosti