Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lahůdka dvacátého století? Sekaná a karbanáky

Sekaná a karbanátky bývaly na Slovácku ozdobami sváteční tabule. Pokrmy z mletého nebo sekaného masa se přitom dostaly na venkov až někdy v meziválečném období, ve 30. letech 20. století.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

5. 2. 2017 17:03

Sekanou a karbanátky miluji. Hlavně "sekačka" s bramborovým salátem byla mým studenským jídlem. Je zajímavé, že mně více chutnala ta kupovaná, přesto, že ta domácí obsahovala víc masa. Snad asi proto. Můj děda zase vzpomínal na předválečné karbanátky a sekanou z koňského masa. Nedávno jsem si takovou, údajně také z koňského masa, koupil. Byla výborná. Jen představa koňského masa mně už nějak vadí, asi mám předsudky.

0 0
možnosti

P. Holecek

5. 2. 2017 7:46

Ale to je hezke muzeum, skoda, ze neni bliz..

0 0
možnosti