Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Chvála české kuchyně. Jak to bylo se zabijačkami?

Zabíjačky se konaly v nejstudenějších měsících roku a spadaly do období masopustu, po příchodu Tří králů, kdy se definitivně uzavíraly vánoční svátky. Při samotné zabíjačce, znázorněné Josefem Mánesem na staroměstském orloji, se dochovalo mnoho prastarých zvyků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

8. 2. 2017 15:38

Autor toho článku zná zabijačku leda z doslechu. Postupy, které popisuje nejsou v logickém sledu, např. škvarky a výpečky - to je rozdíl a černá polévka se dělá až po uvaření jelit, vlastně ze zbytku směsi na jelita + prasklá jelita při varu, ještě by se našlo několik omylů. Nezbývá než se vykašlat na Brusel a udělat pořádnou vesnickou zabijačku, vepř se dá koupit. Tam se můžete poučit a hlavně od všeho ochutnat a taky skončit s betálným žlučníkovým záchvatem. Víte, jaký je ochranný nápoj?

0 0
možnosti
ST
VH

8. 2. 2017 7:16

Dnes už druhý článek o Zemanovi

0 0
možnosti
JM

8. 2. 2017 7:59

Jaký ty jsi moudrý? A víš jak se jmenoval onen zmíněný jablkový křen? Vejmr da , a ta asi po něm.

0 0
možnosti