20. ledna 2017 6:09

Zimní gastro tipy. Zabijačka, polární treska i michelinské menu

Speciality z polární tresky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Menu michelinského šéfkuchaře Sébastiena Sanjou, ryba, která se dá ulovit jen tři měsíce v roce, čokoláda na všechny možné i nemožné způsoby i...

20. ledna 2017 6:29

Jednoduchý a osvěžující. Připravte si citronový koláč

Svěží citrónový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Znáte „citrónovou babetu“? Pro mě jsou to vzpomínky na dětství, kdy se prodávala v kulaté alobalové misce a byla prostě nezapomenutelná. Proto jsem...

19. ledna 2017 6:20 PAŘÍŽ

Černý česnek? Poklad z Asie dobývá evropskou gastronomii

Černý česnek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na talíři má tento poklad barvy uhlí s vláčnou texturou čím překvapit. Ve městě Billom v centrální části Francie začíná první producent francouzského...

19. ledna 2017 6:32

Nemáte čas vařit? Upečete si chlebové placky s bylinkami v pár minutách

Chlebové placky s čerstvými bylinkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na bylinky nezapomínejte ani v zimě a dopřejete si jejich voňavé aroma v super rychlých chlebových plackách s rozpuštěným máslem. Nemusíte čekat ani...

18. ledna 2017 6:12 PRAHA

Čeští kuchaři jedou soutěžit v cateringu do Lyonu, už tam uspěli

Tým českých kuchařů a cukrářů ve složení (zleva) manažer Tomáš Popp, Jan Horký,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čeští kuchaři pojedou příští týden soutěžit do francouzského Lyonu. Zúčastní se soutěže International catering cup, své pokrmy vytvořené podle zadání...

18. ledna 2017 6:45

Znáte koložvárku? Připravte si doma zapékané zelí

Koložvárka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Koložvárkou - tedy zapékaným zelím začíná zimní chladné období. Kdyby toto jídlo znal pan Jamie Oliver, nazval by jej (nebo alespoň zařadil) do...

17. ledna 2017 6:24

KOKO: Zapoměňte na chvíli na vývar. Obohaťte jídelníček o pasty do polévek

Veronika Kokešová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tento leden panují teploměrům nebývale nízké teploty a člověk má potřebu se pořádně zahřát. Pořekadlo, že polévka je grunt, platí tedy v aktuálním...

17. ledna 2017 6:55

Čerstvé pečivo nejen ke snídani. Zkuste křupavé houstičky s česnekem

Křupavé houstičky s česnekem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo by také nemiloval vůni, která se line z trouby po celé kuchyni a ten úžasný pocit, když se zakousnete do čerstvého pečiva s křupavou kůrkou? ...

16. ledna 2017 13:57 PRAHA

Speciální akce. Bary nabízí drinky připomínající americkou prohibici

Barman (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vybrané bary po České republice se připojují k týdenní akci Prohibition Week. Skrze nabídku originálních koktejlů připomenou události nechvalně známé...

15. ledna 2017 9:59 PRAHA

Lékaři radí: Vraťme na talíře více hovězího, budeme zdravější

Hovězí (ilustrační foto). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ještě před třemi dekádami každý Čech snědl třicet kilogramů hovězího masa ročně, nyní je to necelých osm kilo. Za tímto poklesem stojí nejen jeho...

Rozhovor 15. ledna 2017 6:50

Vyzkoušejte domácí křehké šátečky s povidly

Šátečky s povidly | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jednoduché těsto, perfektně se s ním pracuje, pěkně lístkuje a na rozdíl od kupovaného listovaného těsta neobsahuje palmový olej. Zkuste si doma...

14. ledna 2017 6:40

Maďarský guláš místo novoročních diet. Osvědčená klasika pro zimní zahřátí

Guláš podávejte horský s chlebem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud se zeptáte, zda rakouská kuchyně ovlivnila tu českou a maďarskou, anebo zda tomu bylo naopak, u maďarského guláše máte zcela jasno. Jde o...

10. ledna 2017 14:50 BRNO

Letošní Grand restaurant festival nabídne barokní kuchyni typickou pro urozené

Grand restaurant festival letos speciálně i pro vegetariány. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Baroko na talíři je tématem osmého ročníku Grand restaurant festivalu, který nabízí lidem k ochutnání vysokou gastronomii.

6. ledna 2017 6:35 Tokio

Na novoroční aukci v Tokiu se prodal tuňák za 16,3 milionu Kč

Dražba tuňáků v Japonsku | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Japonský majitel sítě suši barů Kijoši Kimura koupil na dnešní aukci v Tokiu tuňáka obecného o váze 212 kilogramů za 74,2 milionu jenů (16,3 milionu...

8. ledna 2017 7:00 LONDÝN

Šéfkuchař Jamie Oliver zavře v Británii šest restaurací. Viní i Brexit

Kuchařská hvězda Jamie Oliver. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Slavný britský šéfkuchař a nositel Řádu britského impéria Jamie Oliver zavře šest ze svých 42 italských restaurací v Británii. Důvodem jsou horší...

Recept 4. ledna 2017 6:08

Zdravé a jednoduché. Připravte si doma rukolové pesto

Rukolové pesto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rukola, parmezán a olivový olej. Stačí už jen oříšky a můžete připravit skvělé rukolové pesto. A nemusí to být hned piniové, nahradit je můžete třeba...

3. ledna 2017 6:30

SOMELIÉR: Přemrzlé hrozny? Ledové víno je delikatesa

Tomáš Brůha | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nový rok je tu a s ním pro mnohé z nás i možná vytoužený klid po vánočním a silvestrovském přejídání. A navíc, konečně přišlo to pravé zimní počasí....

3. ledna 2017 6:25

Něco lehčího po svátcích? Zkuste brokolicovo-parmezanové kuličky

Podávejte s jogurtovým dipem nebo jen tak samotné. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Spousta lidí nemá brokolici rádo pro její výrazně zelenou barvu a chuť. Tyto brokolicovo-parmezánové kuličky rozhodně zachutnají i největším odpůrcům...

31. prosince 2016 6:30

Silvestrovské bylinkové orgie. Čekání na půlnoc s melounem i rozmarýnem

Gorgonzola, ananas, meruňka a máta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vánoční svátky a s tím i následná oslava posledního dne v roce je ve znamení hojnosti. Někdy až přílišné hojnosti. Po svátcích jsme často přejedení,...

18. ledna 2017 17:55 PŘEŠTICE

Přeštice budou mít od léta na náměstí svůj pivovar s restaurací

Městský pivovar Přeštice. Stavba v bývalé restauraci a hotelu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Radnice západočeského městečka investuje přes 18 milionů korun do přestavby restaurace na náměstí. Vznikne v ní městem vlastněný minipivovar s roční...

17. ledna 2017 14:27 ZICHOVEC

World Beer Idol 2017: Zvítězil tmavý silák ze Španělska

Degustace při World Beer Idol 2017 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zichovecký minipivovar a Továrna Slaný hostily druhý ročník mezinárodní degustační soutěže World Beer Idol. V konkurenci piv z 15 zemí se celkovým...

16. ledna 2017 13:55 HUMPOLEC

Bernard je opět na rekordu, Pardubice v plusu

Pivovarník Stanislav Bernard. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovary v Česku zřejmě nemají za sebou špatný rok. Nasvědčují tomu dosud prezentované prodejní výsledky menších a středně velkých výrobců. Nárůst...

11. ledna 2017 6:46 BENEŠOV

Benešovský pivovar zpřístupní návštěvníkům historický šrotovník. Z půdy ho snesl jeřáb

Benešovský Pivovar Ferdinand zpřístupní návštěvníkům historický šrotovník na... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Benešovský Pivovar Ferdinand zpřístupní návštěvníkům historický šrotovník na mletí obilí, který se podařilo snést z půdy při opravě střechy nad...

10. ledna 2017 10:33 BRNO

Jihomoravské minipivovary hlásí nárůst výroby a prodeje

Jedenáctistupňové pivo Pale Ale Blond vaří Lucky Bastard z českých a amerických... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Minipivovarům v Česku se daří, řada z nich roste a investuje do rozšíření kapacit. Platí to i pro řemeslné pivovary z jižní Moravy.

7. ledna 2017 8:00 VYSOKÉ MÝTO

Další pivovar Františka Richtera má být ve Vysokém Mýtě

Zdevastovaný areál pivovaru Vysoké Mýto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Spolumajitel několika pražských minipivovarů František Richter chystá opravu starého pivovaru ve Vysokém Mýtě a případně i zřízení pivovarnické školy.

5. ledna 2017 20:25 SVIJANY

Svijany jsou opět na rekordu. Meziročně o tisíc hektolitrů

Pivovar Svijany. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovar z Liberecka rostl loni pomaleji než v některých minulých letech. Hlavním důvodem je podle mluvčí Petry Winklerové pokles prodeje sudového...

3. ledna 2017 17:35 PRAHA

Degustační soutěže roku 2016: Nejúspěšnější velké a malé pivovary

O Zlatou pivní pečeť 2015 bojuje v Táboře 165 pivovarů z patnácti zemí. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Piva od skupiny PMS (Zubr, Holba, Litovel) a v kategorii minipivovarů pak Zámeckého pivovaru Frýdlant byla loni nejčastěji oceňovaná v rámci šestice...

3. ledna 2017 14:10 PRAHA Miroslav Petr

Rok 2016 byl rekordní. Přibylo 58 nových minipivovarů

Tradiční festival Slunce ve skle pořádá pivovar Purkmistr v plzeňských... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Celkem 340 minipivovarů fungovalo na konci loňska v Česku. Přibývají dosud nevídaným tempem, přestože řada z nich už také ukončila činnost a některé...

2. ledna 2017 7:00 Svijany

Pivovar Svijany chce ve svijanském zámku otevřít hotel

Pivovar Svijany. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hotel s 45 lůžky a restaurací chce v nově rekonstruovaném zámku ve Svijanech na Liberecku vybudovat Pivovar Svijany. Do obnovy zchátralé památky už...

30. prosince 2016 6:05

Na jednohubky a chlebíčky zapomeňte. Připravte domácí paštiku

Domácí paštika | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cukroví, chlebíčky a jednohubky - tento každoroční sváteční kolotoč už nikoho nepřekvapí a upřímně asi ani moc neokouzlí. Co ale připravit pro své...

29. prosince 2016 6:09

Famózní a jednoduchý recept. Zkuste na Silvestra připravit žabí stehýnka

Na jednu porci předkrmu budete potřebovat čtyři žabí stehýnka. Chcete si na... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na jednu porci předkrmu budete potřebovat čtyři žabí stehýnka. Chcete si na Silvestra dopřát specialitu? Připravte rodině či známým francouzskou...

28. prosince 2016 6:49

Pata Negra v Ostravě. Španělská restaurace s rodinnou atmosférou

Paella se dá připravit buď s masem, nebo s mořskými plody jako na snímku. V... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na úplném okraji severomoravské metropole Ostravy se nachází kulinární adresa, již není radno minout: Věšínova 29, kde funguje už sedmým rokem...

Rozhovor 27. prosince 2016 6:21

Jídlo je mým záchranným kruhem, říká Karolína Kamberská

Karolína Kamberská | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vystudovaná politoložka Karolína Kamberská (44) a máma tří dětí se nechává životem překvapovat. Byla muzikantkou, novinářkou, teď už třetím rokem...

Rozhovor 26. prosince 2016 6:42

Teď letí malé dortíčky. Trend určují Japonci, říká cukrářka Fabešová

Iveta Fabešová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cukrářka Iveta Fabešová o vánočním cukroví, prohřešcích českých cukráren a o tom, proč jezdí ochutnávat do Francie.

Rozhovor 24. prosince 2016 6:22

Na Vánoce se těším každý rok jako pětiletá, říká kuchařka Dita P.

Dita Pecháčková | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

O Vánocích, pečení, tradicích, ale také o tom, jak se vánoční svátky změní s dítětem. A co si kuchařka, spisovatelka a moderátorka pořadu České...

23. prosince 2016 6:10

Bramborový salát bez kořenové zeleniny podle michelinského kuchaře

Bramborový salát (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Se slaninou, zakysanou smetanou a pažitkou. Za to bez kořenové zeleniny. Vyzkoušejte recept michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka z restaurace...

další články