4. prosince 2016 7:00 PAŘÍŽ

Jídlo stovky kilometrů nad zemí. Na ISS jedí kosmonauti jako Francouzi

Kelly mává z ‚vycházky‘ vesmírným prostorem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve zhruba 400 kilometrech výšky, na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), jí francouzský kosmonaut Thomas Pesquet a jeho pět kolegů převážně...

3. prosince 2016 6:03

Lebkuchen. Tradiční zasněžené kořeněné perníčky

Perníkové hvězdy s výrazným kořením | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Německé Lebkuchen - perníčky patří k tradičním trvanlivým pečivům a prvně se pekly již kolem roku 1296 v Ulmu. Německá škola perníkářů je v Evropě...

Doporučujeme 2. prosince 2016 7:13

České pokrmy s francouzským šmrncem. Vítejte v bistru Kuizin

Kuizin se ukrývá na nenápadnémmístě v pasáži Burzovního paláce. Restaurace se v... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Česko-francouzská dvojice manželů Dupasových přinesla do Prahy svěží fusion vítr, jaký tu ještě nebyl. Francouzská jídla z tuzemských surovin a...

2. prosince 2016 6:30

Čas na vánoční cukroví. Zkuste ořechy plněné krémem

Ořechy plněné krémem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do Vánoce zbývá sice ještě stále dost času, ale pokud máte rádi ořechy plněné krémem, můžete si je připravit už teď. Nechte se inspirovat.

1. prosince 2016 19:38 PRAHA

Absolutním vítězem ankety o Restauraci roku je pražský Čestr

Restauraci roku je pražský Čestr | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Absolutním vítězem ankety gastronomického průvodce Restu o Restauraci roku, jejíž výsledky byly vyhlášeny ve čtvrtek večer v Břevnovském klášteře v...

1. prosince 2016 6:25

Dopřejte si v zimě voňavý ostružinový koláč

Ostružinový koláč (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud máte z léta zamrazené ostružiny, není nic lepšího než z nich v zimě vykouzlit voňavý koláč. A jak na to? Poradí vám cukrářka Barbora Brožová z...

Rozhovor 1. prosince 2016 7:46 Alena Pecháčková

'Šéfkuchaři, kteří v kuchyni křičí, jen řeší své mindráky a honí si ego'

Šéfkuchař Pavol Pavlík | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Má rád poctivou kuchyň, ctí všechny suroviny, se kterými pracuje, a na své podřízené nikdy nekřičí. „Chtěl bych časem do menu zahrnout především...

30. listopadu 2016 6:42

České koláče v Texasu? Letí klasické, ale i plněné klobásami a pálivými papričkami

České koláče | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Se sýrem, jalapeños či dokonce s klobáskami. České koláče v Texasu se poprvé objevily před sto padesáti lety. Od té doby zde „kolaches“...

Recept 30. listopadu 2016 6:44

Tyrolské sýrové knedlíčky v silném vývaru se zeleninou podle šéfkuchaře

Tyrolské sýrové knedlíčky v silném vývaru se zeleninou a bylinkovým tvarohem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak si doma připravit chutné tyrolské knedlíčky v silném vývaru? Především musíte mít dobrý recept. Zkuste je připravit se zeleninou a bylinkovým...

Recept 29. listopadu 2016 6:28

PUNČOCHÁŘ: Nejhorší je koupit na Vánoce starou rybu. Koukejte na oči

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Tradice jsou od toho, aby se porušovaly!“ No, až tak striktní bych určitě nebyl, naopak, tradice mám většinou rád a často dávají pocit jistoty a...

29. listopadu 2016 6:07

Vyzkoušejte ořechové rohlíčky ze zakysané smetany

Ořechové rohlíčky ze zakysané smetany | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zakysaná smetana místo šlehačky. Křehké ořechové rohlíčky se dělávají ze šlehačkového těsta, zkuste pro tentokrát vyměnit šlehačku za zakysanou...

28. listopadu 2016 7:15 ŠPANĚLSKO

Psycholog: Nic tak nepovzbuzuje mozek jako potrava, dokonce ani sex

Jídlo po tréninku má být bohaté na bílkoviny i sacharidy. Většího jídla se... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co kdyby tajemství chuti nespočívalo ve složení jídel a ve funkci chuťových pohárků na jazyku, ale v labyrintu neuronových spojů? Taková myšlenka...

26. listopadu 2016 7:26

Netradiční cukroví: britské mince pie s brusinkovou náplní s vůní pomerančů

Britská esence Vánoc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Britské vánoční koláčky mince pie v sobě zahrnují veškerou esenci britských Vánoc. Neodmyslitelně patří k předvánočnímu času nejen v teple domova,...

25. listopadu 2016 6:52

Thajská pochoutka. Vyzkoušejte salát ze zeleného manga

Vyzkoušejte salát ze zeleného manga | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Arašídy, krevety a mango. Neodolatelná kombinace chutí. Vyzkoušejte jednoduchý thajský salát. Učaruje vám svou exotickou chutí.

Rozhovor 24. listopadu 2016 6:02

Tibetská restaurace v Česku? Jačí maso je podle mě nejlepší, říká Tibeťan

Speciality tibetské kuchyně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jačí mléko, maso a bylinky. To jsou asi první asociace, když se řekne tibetská kuchyně. Nejznámějším jídlem jsou ale momo - tibetské plněné...

24. listopadu 2016 6:36

SOUTĚŽ: Velká kuchařka Čech a Moravy. Vyhrajte novou knihu Romana Vaňka

Velká kuchařka Čech a Moravy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejobsáhlejší kuchařská kniha autora knižních bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. V této velkolepé publikaci se poprvé...

23. listopadu 2016 15:09 PRAHA

Češi se vrací ke zvěřině, zájem posiluje móda sezonních potravin

Zvěřina (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zájem Čechů o zvěřinu v posledních letech roste. Podle restauratérů, které ČTK oslovila, se zvěřinové hody stávají módní spolu s vlnou zájmu o...

23. listopadu 2016 6:03

Pivo levnější než kohoutková voda. Vítejte v restauraci Mincovna

Členitý interiér zahrnuje dlouhý bar s elegantními bílými kachlíčky a přiznanou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Představte si, že jste obyčejný Pražan a máte za úkol najít na Staroměstském náměstí lokál vhodný k obědu. Strašná představa? Nezoufejte, i zde se...

Recept 23. listopadu 2016 6:01

Domácí pečivo k snídani? Vyzkoušejte skotské tradiční scones

Skotské pečivo scones | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Snídáte o víkendu rádi čerstvé pečivo? Zkuste si připravit něco speciálního. Tradiční skotské pečivo scones vás nadchne. Pečivo je oblíbené také v...

22. listopadu 2016 6:15

Vyhlášená thajská klasika. Jak na nudle Phad Thai Kai?

Phad Thai Kai | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bylinky, zelenina a hlavně oříšky. Thajské rýžové nudle s kuřecím masem se na první pohled mohou jevit jako složitý pokrm, jakmile jej ale jednou...

20. listopadu 2016 6:00 JIHLAVA

Dorty všech tvarů a chutí. V Jihlavě soutěžili cukráři z Česka i zahraničí

Dort, který vypadá jako Karkulka s vlkem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přibližně sedm desítek profesionálních i laických cukrářů se dnes představilo v Jihlavě. Začal tam druhý ročník Cukrářského festivalu. Soutěžící se...

Recept 19. listopadu 2016 6:15

Malá ptačí inspirace. Vánoční perníčky ve tvaru červenky připravíte bez čekání

Perníčky patří neodmyslitelně k vánočním svátkům | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestli máte začít s pečením vánočního cukroví, perníčky jsou většinou první na řadě. Potřebují se rozležet a vůně koření u vás doma navíc nastartuje...

18. listopadu 2016 6:47

Připravte se foie gras s oříšky a ostružinami, poradí šéfkuchař

Foie gras s oříšky a ostružinami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Francouzská specialita? Zcela jistě foie gras - zbytnělá husí či kachní játra, po kterých lační labužníci všech kontinentů. Jak si tučnou delikatesu...

Recept 17. listopadu 2016 6:51

Polévka z trouby. Vyzkoušejte gratinovanou francouzskou cibulačku

Gratinovaná cibulačka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Venku začíná být zima a to je ideální čas na vaření polévek. Pokud se vám klasická francouzská cibulačka omrzela, vyzkoušejte novinku. Upečte ji v...

17. listopadu 2016 11:45 PAŘÍŽ

Do prodeje míří 750 tisíc hektolitrů tradičního nového beaujolais

Beaujolais (ilustrační foto). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nové beaujolais je tady, zazní ve čtvrtek jako každý rok ve Francii a mnoha dalších zemích, kde se začnou prodávat mladá vína z oblastí Beaujolais a...

Doporučujeme 17. listopadu 2016 6:23

Masové i vegetariánské. Kuličky depešáckého dýdžeje ochutnáte na Vinohradech

Rutina je nebezpečí i té nejkreativnější branže, říká Tim Simenon (vlevo).... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bistro Brixton Balls na pražských Vinohradech má otevřeno čtyři měsíce a jako první podnik v metropoli se specializuje na masové i vegetariánské...

16. listopadu 2016 7:41

Dvě písmena ve znaku. Bistro Home Kitchen se stále rozrůstá

Interiéry všech poboček Home Kitchen navrhuje sám majitel Mirek Strakoš.... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bistro Home Kitchen bylo před sedmi lety prvním podnikem svého druhu v Praze. Postupně se rozrostlo do čtyř poboček, zatím poslední je ta smíchovská....

Recept 16. listopadu 2016 6:47

Klasika, která neomrzí. Jak na plněné knedlíky se zelím?

Plněné bramborové knedlíky se zelím a cibulkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdykoliv pracujete s bramborovým těstem, je nutné se řídit jedním pravidlem: Voda čeká na knedlíky. Bramborové těsto totiž rychle řídne a pokud si...

Seriál 15. listopadu 2016 6:07

SOMELIÉR: Svatomartinské víno vs. Beaujolais nouveau

Svatomartinské víno ročník 2009 představili jihomoravští vinaři také na... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Listopad sebou každoročně přináší i dlouholetý boj mezi mladými víny. Je pravda, že o našem svatomartinském ve Francii asi nikdo nic neví, ale my o...

14. listopadu 2016 7:00 ŘÍM

Oblíbená jídla slavných. Jobs si dával mrkev s medem, Ford plevel ze zahrady

Mrkev | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ačkoli si slavné a známé osobnosti mohly nebo mohou dovolit světově proslulé šéfkuchaře a jídla nejvyšší kvality, často mají velmi extravagantní...

14. listopadu 2016 5:00 PRAHA

Češi mají nejraději café latte, espresso se propadlo na třetí příčku

O kvalitě kávy napovídá pěna. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Češi mají nejraději caffé latte, kupuje si jej 41 procent lidí. Capuccino pije 38 procent populace. Espresso, které bylo loni nejoblíbenější, se...

13. listopadu 2016 6:12 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Na budějovickém Gastrofestu slavila úspěch exotická kuchyně

Exotické, kořeněné, ale lehké jídlo, které tak zahřeje, že si budete říkat:... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letošní gastronomická přehlídka Gastrofest přilákala na českobudějovické Výstaviště na 18.000 lidí, zhruba stejně jako loni. Největší zájem byl...

27. listopadu 2016 7:00 JIHLAVA

Karamelové pivo i lahve od Karla Gotta. Pivovary uvařily vánoční speciály

Piva - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovary na Vysočině nabízejí v předvánočním čase kromě tradičních také speciální druhy piv s vyšším obsahem alkoholu. Pivovar Chotěboř letos uvařil...

18. listopadu 2016 18:50 PLZEŇ Miroslav Petr

Krýsl vaří v Beer Factory. Je to druhý největší pivovar v Plzni

Sládek Josef Krýsl otevřel v Plzni minipivovar Beer Factory. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Plzeň má další minipivovar a tentokrát přímo v historickém centru města. Restaurace Beer Factory s pivy od sládka Josefa Krýsla se stane po Prazdroji...

12. listopadu 2016 7:15

Čokoládovo-mandlový dort s blumami. Dekadentní pochoutka

Čokoládovo-mandlový dort s blumami. Téměř dekadentní spojení. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Švestky zrají na konci srpna, my si však můžeme úrodu jejich příbuzných blum dopřát ještě v listopadu. Ano, jsou z jižních krajin, ze Španělska a...

11. listopadu 2016 16:30 HUMPOLEC

Pivní novoty: Přichází Bernard IPA, nový „ejl“ na českém trhu

Svrchně kvašená piva od Bernarda - Bohemian Ale a IPA. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Humpolecký Bernard zkouší další novoty. Před dvěma lety spustil výrobu svého prvního svrchně kvašeného piva a značka Bohemian Ale z kategorie...

další články