29. září 2016 7:20

V Normandii přežívá poslední farmářská výrobna camembertu

V Normandii přežívá poslední farmářská výrobna camembertu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V normandském městečku Camembert, kolébce slavného sýra stejného jména, odolává průmyslové konkurenci poslední sýrárna. Spoléhá na svou soběstačnost...

Recept 27. září 2016 16:00

Sváteční hodování? Svatováclavská kachna s medem a červeným zelím

Pečená medová kachna se zázvorem s červeným zelím, jablky a brusinkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tradičním pokrmem, který se připravuje na den svatého Václava, je pečená kachna. Zkuste si ji připravit s medem, červeným zelím, jablky a brusinkami...

27. září 2016 6:03

KONHEFR: Prémiové potraviny. Je jejich cena odpovídající, nebo je to podvod?

Jiří Konhefr | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Asi každý se v této situaci alespoň částečně poznáváme. Přijdeme do obchodu, spatříme ceny zboží a řekneme: „Proboha to je drahý, to se zbláznili“.

26. září 2016 21:40

Pečený candát je nejlepší s hříbky, radí šéfkuchař

Houbové menu. Zkuste candáta s hřiby, radí Roman Paulus | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V konzumaci ryb Češi za světem tak trochu zaostávají, většinou se na stolech objevují v období vánočních svátků. Zkoušeli jste doma připravit jinou...

25. září 2016 6:00 NOVÁ VES U LEŠTINY

Letošní dýně budou jedny z nejlepších, pochvalují si úrodu pěstitelé

dýně (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako jednu z nejlepších sezon z posledních let hodnotí současný rok pěstitelé dýní. Zatímco například loni a předloni situaci komplikovalo sucho,...

24. září 2016 6:44

Půvabné pak choi. Peginské zelí pro linii i dobrou chuť s vepřovými kuličkami

Vepřové kuličky s pak coi a rýžovými nudlemi jako hodnotný oběd či večeře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pak choi patří mezi půvabný druh exotické zeleniny. Pochází z Číny a rozšířila se po celé Asii a Americe až konečně zakotvila i u nás. Můžeme ji...

23. září 2016 6:15

Gyros a osvěžující tzatziki. Kam si zajít na řeckou kuchyni?

Řecký gyros | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Gyros, tzatziki či lahodná musaka. Řecká kuchyně patří k nejlepším na světě a celá řada místních jídel je oblíbená i v Česku. Kam na řecké pochoutky...

22. září 2016 6:46

Krok za krokem: Jak připravit lahodný dýňový koláč?

Dýňový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hledáte ideální způsob, jak do sebe v chladných dnech dostat vitamíny? Podzimní lahůdkou je dýně a opravdovou delikatesou pak dýňový koláč. Jak na...

21. září 2016 6:13

Všechny chutě Rakouska. Kandované fialky i tyrolský špek

Vídeňský řízek. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tafelspitz známe všichni, ale vyhlášených specialit mají u našich jižních sousedů mnohem víc. co si objednat na stůl na túře v horách a na co zajít...

20. září 2016 6:51

SOMELIÉR: Burčák nikdy nekupujte ve stáncích u silnice

Burčák ve skle | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

O víkendu jsem hodně cestoval a opět, jako každý rok si nedalo nevšimnout si začínajícího tradičního podzimního fenoménu – stánky s burčákem podél...

17. září 2016 6:06

Orientální falafel. Zdravý a chutný předkrm z cizrny

Cizrna, bylinky a orientální koření - to je falafel | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Falafel je jedním z nejchutnějších pokrmů Středního východu. Najdete ho v Libanonu i v Izraeli jako oblíbebou pochoutku na ulici, tzv. street food,...

16. září 2016 6:50

Umělec s řeznickou zástěrou. Do jeho obchodu jezdí lidé z celého světa

Maso, které se pomalým sušením na alpském vzduchu scvrklo v nepřekonatelnou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Maso, které se pomalým sušením na alpském vzduchu scvrklo v nepřekonatelnou lahůdku, je hlavním prodejním artiklem značky Hatecke. Do jejich...

Rozhovor aktualizováno 8:32, 15. 9. 2016 6:22 Alena Pecháčková

Chcete si jídlo vychutnat? Pijte k němu pouze vodu, radí šéfkuchař

Ondřej Koráb | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Učil se od nejlepších kuchařů na světě, vítězil v kuchařských soutěžích, zkušenosti sbíral v zahraničí. „Kuchař by měl mít rád vše, a to co mu...

14. září 2016 21:50

Zastřené vejce, čerstvý kopr. Připravte si kulajdu podle šéfkuchaře

Kulajda se zastřenými vejci | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neexistuje na ni univerzální recept, každá rodina má svůj vlastní. V polévce každopádně nesmí chybět brambory, houby, smetana, kopr a vejce –...

14. září 2016 6:05

Z jablek či červené řepy. Jak na domácí víno?

Jablečné víno | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jen cukr a syrové suroviny. Takto se vína dělala po celá staletí, někdy se použil ještě starý dobrý trik spočívající v topince potřené droždím,...

13. září 2016 6:38

KOKO: Lesk a bída foodblogerů. Může vás psaní blogu uživit?

Veronika Kokešová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako zástupce bloggerů v této rubrice dobře vím, co čtenáře na naší činnosti zajímá nejvíc – může člověka blogování o jídle uživit? Doopravdy je to...

10. září 2016 5:24

Jablka a ostružiny za mřížemi. Dokonalá kombinace v koláči

Takové malé ovocné vězení | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jablka a ostružiny k začátku podzimu neodmyslitelně patří. Kombinaci těchto chutí nevymyslela příroda náhodou, hodí se k sobě sezóně, ale i sladěnými...

9. září 2016 6:59

Šípkový i ostružinový sirup. Připravte si domácí medicínu

Šípek - ilustrační | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šípkový sirup býval ve spížích našich prababiček, neboť pro dospělé se stal zázračnou medicínou na nachlazení, bolesti hrudi a další druhy nemocí, a...

3. srpna 2016 6:04

Nasušená, v oleji i jako rychlá večeře. Rajčata jsou v létě nejlepší

Cherry rajčata - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

O tom, zda je rajče ovocem, nebo zeleninou, se vedou spory již doslova po staletí. Už v roce 1893 rozhodoval Nejvyšší soud Spojených států o této...

29. září 2016 7:50

SOUTĚŽ: První chmel jen jednou do roka. Vyhrajte poukázky

První chmel | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pouze jednou do roka, když se sklízí chmel, mohou plzeňští sládci uvařit limitovanou várku ležáku Gambrinus První Chmel. Lahodná hořkost a výrazné...

26. září 2016 17:05 NÁCHOD

Pivní novoty: sezónní Špringl od náchodského Primátora

V Náchodě uvařili ležák na počest Vladislava Špringla | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovar Primátor uvařil svůj nový ležák na počest Vladislava Špringla, nositele titulu Rytíř Chmelařského řádu. K mání je ve vybraných hospodách v...

23. září 2016 15:24 LOBEČ

Pivní novoty: V Lobči uvařili bylinný Gruit. Chmelem šetřili

Gruid od Parostrojního pivovaru Lobeč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tmavá třináctka z Parostrojního pivovaru v Lobči u Mšena připomíná časy, kdy pivu ještě nevládl chmel. Hořkou chuť tvoří řebříček, pelyněk a listí...

23. září 2016 15:00 PRAHA

Všichni do hospod! Startují Dny českého piva

Pivo | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Už počtvrté pořádá Český svaz pivovarů a sladoven Dny českého piva. Zdaleka neplatí, že národním nápojem je víno, jak se snaží tvrdit lidu někteří...

21. září 2016 12:25 LITOMYŠL

Pivní novoty: Bedřichův speciál z Veselky v Litomyšli

Bedřichův speciál - etiketa. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Třetí výročí otevření oslaví pivovar Veselka speciální várkou spodně kvašeného tmavého Bedřicha.

21. září 2016 5:00 PLZEŇ Miroslav Petr

Prazdroj zdraží od října pivo i další nápoje o tři procenta. Přidají se ostatní?

Ilustrační foto: Pivo. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dva roky nezvyšoval lídr trhu cenu čepovaného piva a rok a tři čtvrtě cenu lahvového. Teď si hospodští a obchody připlatí za vše. Velkoobchodní cena...

20. září 2016 22:15 PRAHA

Pivovary na bedně: výsledky soutěže České pivo 2016

České pivo 2016 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Český svaz pivovarů a sladoven vyhlásil při každoroční Svatováclavské slavnosti českého piva výsledky tradiční degustační soutěže. V kategorii...

19. září 2016 17:50 PLZEŇ

Na Slunci ve skle zvítězil minipivovar z Kypru

Tradiční festival Slunce ve skle pořádá pivovar Purkmistr v plzeňských... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Milovníci pěnivého moku z minipivovarů mají za sebou další rozsáhlý útok na chuťové buňky. V plzeňských Černicích a tamním pivovaru Purkmistr nabídla...

8. září 2016 6:40 VELKÉ KARLOVICE (VSETÍNSKO)

Karlovický gastrofestival. Valašské speciality i michelinští kuchaři

Radek Kašpárek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na Karlovském gastrofestivalu ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku se na začátku října představí také dva držitelé michelinské hvězdy, šéfkuchař...

Reportáž 8. září 2016 6:00 PRAHA

Praha jako na talíři. Pod nohama 50metrová hlubina, i vidlička už letěla

Zavěšeno. Můžeme začít jíst. Pokud se někomu udělá špatně, jsme za dvě minuty... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Tak doufám, že svářeč neměl slabou chvilku, když dělal tuhle sedačku,“ prohodí fotograf. Právě stoupáme do 50metrové výšky a pod nohama se zvětšuje...

7. září 2016 7:30

Do koláčů, k masu i na gril. Jablka na tisíc způsobů

Jablka (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Těžko si představit typičtější tuzemské ovoce, než je jablko. A nic na tom nemění ani fakt, že většina jablek v našich obchodech bohužel pochází z...

6. září 2016 6:14 PRAHA

KONHEFR: Špatnou kávu se musíme naučit vracet. Jde i o naše zdraví

Káva - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Káva se v dnešní době stává čím dál větším fenoménem. Kavárny rostou jako houby po dešti, spotřeba této komodity i její obliba roste. Dříve jsem bral...

5. září 2016 21:45

Lahodné makronky. Jak připravit barevné laskominy, poradí šéfkuchař

Barevné makronky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zaoblená, bez prasklin a s „nožičkou“ (nafouknutá spodní část, která povyskočí během pečení). Tak má vypadat dokonale připravená makronka. Základ...

4. září 2016 7:00 PRAHA

Cukrárny počesku: Instantní dorty plné aditiv nebo kvalitní řemeslná práce?

Zákusky - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Život je sladký. Češi laskominy z cukráren milují, dopřávají si jich skoro o třetinu víc než po revoluci. Jenže jak to vypadá s kvalitou zákusků?...

3. září 2016 6:10

Bezinkový sirup z bobulí s rumem. K posílení imunity i k pochutnání

Ze sirupu připravíte limonádu nebo horký nápoj | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Keře a stromy černého bezu teď nepůsobí tak něžně jako na začátku léta svými krásnými voňavými květy. Nyní jsou ohnuté pod tíhou černých bobulí. A...

2. září 2016 7:00 PRAHA

Co nahradilo český řízek s chlebem? Sendviče na stovky způsobů

Porce kořeněného a uzeného hovězího vložená mezi plátky chleba z pražského La... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vietnamské bahn mi, slepované sushi či natenoučko nakrájená tlačenka v housce ochucená koriandrem: sendviče nové generace se staly hitem posledních...

2. září 2016 6:43 Alena Pecháčková

Burgery, sushi i mexická kuchyně. Kam v září vyrazit na food festivaly?

Burger (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejen vína, ale i dobrého jídla si na podzim užijeme dosyta. Hned první zářijový víkend proběhne festival Foodparade v zahradách Trojského zámečku. A...

další články