27. dubna 2017 6:36

Na chleba, do těstovin i rýže. Připravte si doma chřestové pesto

Chřestové pesto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chřestová sezóna začíná, je tedy na čase připravit si netradiční pochoutku, při jejíž výrobě zmíněný chřest využijete. Pesto můžete udělat v podstatě...

Exkluzivně 27. dubna 2017 6:00 PRAHA

Oběd kancelářských krys: kam za veganským jídlem na Vinohradech?

Každé poledne se tu dá vybírat z jedné polévky a dvou hlavních jídel, většinou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Veganská kuchyně je zdravá a chutná. Pokud je ale člověk nováčkem a chtěl by svůj životní styl změnit, často neví do jakého podniku zajít. Chcete se...

26. dubna 2017 6:48

Zachraň jídlo: Nevyhazujte starý chleba, připravte z něj lahodný dezert

Chlebová buchta s čokoládou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nemít na chleba znamená být v nouzi. Chléb je základní potravina, ke které člověk chová úctu už od pradávna. Křupavý krajíc se solí býval tradičním...

25. dubna 2017 6:00

VIDEORECEPT: Jak na to, aby nelepily? Připravte si rýžové nudle s krevetami, poradí šéfkuchař

Thajské rýžové nudle, tofu, krevety a tamarindová omáčka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak správně připravit rýžové nudle, aby nelepily? V šestém díle nového seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace...



24. dubna 2017 6:25 TOKIO

Nová pochoutka Japonců? Nudle s cvrčky a červy

Cvrček | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když člověk v restauraci najde v těstovinách nějakého tvora z hmyzí říše, obvykle to bývá důvodem, aby si stěžoval číšníkovi. Ne tak ovšem strávníci...

23. dubna 2017 6:00 PRAHA

Každý druhý med je nekvalitní, jak jej vybírat?

Med doplní sladká i slaná jídla. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Spotřeba medu u nás za poslední čtvrtstoletí stoupla čtyřnásobně, přesto jej konzumujeme o polovinu méně než v okolních zemích. Roli hraje nejen jeho...

24. dubna 2017 6:23

Připravte si pečeného candáta s pórkovou omáčkou, radí šéfkuchař

Pečený candát s pórkovou omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického a výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Vojtěcha Vaclavíka z Hergetovy Cihelny na pečeného candáta s pórkovou...

22. dubna 2017 6:55

Český chřest na bramborovém rösti. Bílá královská zelenina začíná sezonu

Chřest se smetanovou omáčkou na rösti | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bílý chřest zahajuje chřestovou sezónu, jemnější zelený, který se pěstuje na povrchu, nastupuje po sklizni toho bílého. Ačkoliv zelený chřest je...

Recept 21. dubna 2017 6:04

Rychlá pomazánka k večeři? Vyzkoušejte tu ze sušených rajčat

Pomazánka ze sušených rajčat | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyzkoušejte jednoduchou pomazánku ze sušených rajčat. Je velmi jednoduchá a skvěle chutná třeba na kváskovém chlebu. Nechte se inspirovat.

Rozhovor 21. dubna 2017 6:42 Alena Pecháčková

‚Lidé zapomínají na čerstvé bylinky. Naučili se používat zbytečná dochucovadla’

Marika a Jiří Kuča | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Už tři roky spolu vaří a spravují blog The Kitchen Story, který patří k food blogerské špičce. Ačkoli do jejich života zasáhla významně nemoc jednoho...

Seriál 20. dubna 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Které smíchovské bistro stojí za návštěvu?

Vyhlášený tatarák | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šťavnaté maso, veganské pokrmy, raw zákusky i domácí těstoviny. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které bistro či restaurace stojí ve...

Recept 20. dubna 2017 6:11

Zdravé mlsání? Zkuste brownies z červené řepy

Brownies z červené řepy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Z červené řepy vykouzlíte mnoho zajímavých a dobrých jídel, třeba jako tyto vláčné bezlepkové brownies. Nechte se inspirovat.

19. dubna 2017 6:28 KCHUN-MING

V kavárně Prague Café v jihočínském Kchun-mingu si dáte české pivo

V jihočínském městě Kchun-ming na ulici je restaurace nazvaná Prague Café | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restaurací, které svým názvem odkazují k České republice, lze po celém světě najít spoustu. Že ale jeden takový podnik existuje také v dalekém...

Seriál 19. dubna 2017 6:12

PUNČOCHÁŘ: Jako od babičky? Husté omáčky plné mouky už nikdy

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Záměrně nebudu mluvit o české kuchyni, jelikož to, co se považuje za pravou českou kuchyni je spíše ta rakousko-uherská. Ale ať už ji budeme jmenovat...

18. dubna 2017 6:00 KLOKOČNÁ Eliška Nová

Svátky se do gastronomie promítají. Kroupy připomínají Jidášovu zradu

Šéfkuchař restaurace U Sapíků Marek Štěrba připravuje tradiční velikonoční menu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jaro není o Velikonocích cítit jen ve vzduchu, ale i v kuchyni. „Svátky se do gastronomie promítají, pokrmy vychází z toho, co zrovna začíná růst, co...

17. dubna 2017 6:00 PRAHA

Vajíčka, beránci, mazance. Ověřte si, že máte doma tradiční český velikonoční stůl

Míru propečení zkoušejte špejlí, těsto se nesmí lepit. Po upečení vyjměte z... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoční stůl u nás tradičně stojí na čtyřech nohách: kromě kůzlečí nebo jehněčí pečínky se neobejde bez vajíček a rozličných pokrmů z nich...

17. dubna 2017 5:47

Vůně a chutě severu? To vše najdete v novém podniku Bistrot 104

Telecí jazyk | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Inspirace severem a skandinávskými zeměmi se v nově otevřeném bistru v Korunní ulici v Praze na Vinohradech nezapře. Za pozornost stojí nejen...

16. dubna 2017 6:29

Menu na míru. Sázím na čerstvé suroviny a bylinky, říká Punčochář

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru Jan Punčochář představuje Chef’s choice menu. V rámci nového konceptu svým hostům vaří menu na míru založené...

15. dubna 2017 6:21

Žlutá je barva Velikonoc. Inspirujte se tvarohovým dortem s broskvemi

Tvarohový dort s broskvemi rozzáří váš velikonoční stůl | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoce jsou nejdůležitějším křesťanským svátkem uctívajícím umučení a vzkříšení Krista. Moderní doba je tak trochu upravila, ale základ v...

14. dubna 2017 6:49

Dršťky na uzené paprice či ledvinky. Pohlreichovo bistro láká na rakousko-uherskou kuchyni

Zdeněk Pohlreich a Ondřej Jíňa | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letitý úspěch pražského Café Imperial, zaměřeného na českou kuchyni, přivedl Zdeňka Pohlreicha k otevření dalšího podniku, který záběr rozšiřuje na...

14. dubna 2017 6:40

Anglická obdoba mazance. Připravte si hot cross buns

Hot cross buns | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hot cross buns jsou anglickou obdobou našeho mazance. Kříž na povrchu bochánků má symbolizovat buď ukřižování nebo Měsíc rozdělený na čtvrtky. Tyhle...

13. dubna 2017 6:43

Nevyhazujte ani kousek zeleniny. Jak na zelená pesta?

Pesto (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

UVNITŘ VIDEORECEPT Proč vyrážet do obchodu? Výbornou večeři si můžete nasbírat v parku, v lese, na zahrádce nebo zužitkovat zeleninovou nať, která se...

Recept 13. dubna 2017 6:43

Jak na velikonočního beránka? Poradí Roman Vaněk

Velikonoční beránek - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Snad každá rodina si střeží vlastní recept na dokonalého a nadýchaného beránka. Pokud se vám chce letos experimentovat, přinášíme recept od Romana...

12. dubna 2017 6:43

SOMELIÉR: Jarní osvěžení. Jaká vína si vybrat?

Tomáš Brůha | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jaro je tady a já bych tentokráte rád navázal na svého kolegu a kamaráda Honzu Punčocháře, který před pár dny psal o jarních surovinách a pokrmech....

12. dubna 2017 5:59

Velikonoční dort, se kterým uhranete každou návštěvu

Velikonoční dort | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

U výroby oblíbeného dortu Pavlova z pečeného krému a šlehaných bílků se meze fantazii nekladou. Inspirujte se velikonoční variantou ve tvaru vajíčka...

11. dubna 2017 6:42

Krok za krokem: Jak na velikonoční mazanec?

Velikonoční mazanec | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Těsto na mazance se tradičně zadělává na Bílou sobotu ráno a na žádném stole by sladký bochánek neměl chybět. Každá rodina má svůj recept, zkuste ale...

11. dubna 2017 6:00

VIDEORECEPT: Nasi goreng z černého sezamu s nakládanou zeleninou a krabem

Nasi goreng z černého sezamu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V pátém díle nového seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou kuchyni v...

9. dubna 2017 6:24 PRAHA

Kuchyň je testosteronové prostředí, tvrdí profesionál Pohlreich

Zdeněk Pohlreich: Moje domácí kuchyně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pro ostré slovo nejde daleko a jeho temperament je pověstný. Zdeněk Pohlreich, muž s vzezřením hospodského rváče, se stal první českou šéfkuchařskou...

8. dubna 2017 6:14

Medové slasti pod Akropolí. Vynechte turistické pasti a hledejte kvalitní produkty

Řecké medy a pylová zrnka s oceněním Great Taste | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Za chutěmi nevyjíždím jen do orientálnich oblastí vzdalených pokud možno co nejdál a dosažitelných co nejsložitěji. Místa s gastronomií, která jsou...

Rozhovor 7. dubna 2017 6:55

Proč nevyhazovat starý chléb? Udělejte z něj třeba noky, radí kuchařka

Zuzana Štěpničková | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

UVNITŘ VIDEORECEPT Noky či pudink ze starého chleba, pesto ze zeleninových natí či domácí bakerolls. To jsou recepty, které se rozhodla zveřejnit...

7. dubna 2017 5:08

Bez jediného zrnka mouky. Připravte si semínkovo-ovocný chléb

Bez jediného zrnka mouky. Připravte si semínkovo-ovocný chléb | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak si i při bezlepkové dietě pochutnat na opravdu vynikajícím chlebu? Odpovědí unikátní chléb bez mouky a droždí. Recept na něj pochází od dánského...

6. dubna 2017 6:21

Připravte si čokoládové pralinky s želé z portského vína

Čokoládové pralinky s želé z portského vína | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recept na čokoládové pralinky je snadný a radost může přinést nejen vám, ale následně i vašim blízkým.Zkuste se inspirovat receptem, který vytvořila...

24. dubna 2017 6:00 PRAHA Miroslav Petr

Češi vypili loni přes 111 milionů nealko piv, prodeje dál rostou

Nealkoholické pivo Birell uspělo v mezinárodní soutěži The International... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Spotřeba nealkoholického piva byla u nás v minulém roce nejvyšší od roku 2011. Přibývá výrobců i značek. Pivovarníci si v poslední době pochvalují...

23. dubna 2017 21:40 PRAHA Miroslav Petr

Znáte nejlepší české a moravské pivovary roku 2017?

Z vyhlašování pivních korun 2017 v Břevnovském klášteře v Praze. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Matuška Broumy, dobřanská Modrá hvězda, pražský Trilobit, Mazák Dolní Bojanovice nebo Bernard i Velké Popovice. To je jen část pivovarů, které letos...

12. dubna 2017 20:42 PLZEŇ

Bednáři nezahálejí. Prazdroj navyšuje počet svých dubových sudů

Bednáři v Prazdroji vyrobí ročně dva nové ležácké sudy. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Inventář klasických dubových sudů v Plzeňském Prazdroji se rozrůstá. Dva nové ležácké sudy dokončili pivovarští bednáři v těchto dnech.

11. dubna 2017 12:26 Miroslav Petr

‚Radler‘ je jen náš. Heineken se soudí o právo na název pivní limonády

Zlatopramen Radler | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Heineken nevzdává boj o pověstného „cyklistu“, tedy směs piva a limonády, které (nejen) v německy mluvících zemích nikdo neřekne jinak než radler. V...

další články