Každá z restaurací připraví vybrané menu, ke kterému šéfkuchaři a degustátoři vyberou vhodné víno. "Bude možné ochutnat různé kombinace pokrmů a vín. Návštěvníci tak získají výraznější zážitek než z jídla nebo vína samotného," řekl jeden z organizátorů Jiří Bílek. Špilberk food festival je k dispozici návštěvníkům od 11. do 13. května.
ČTĚTE TAKÉ: |
Na nádvořích a severní terase hradu Špilberk se pod širým nebem budou připravovat a podávat delikatesy a speciality připravované šéfkuchaři zúčastněných restaurací.
"Podle našich předběžných odhadů by se festivalu mohlo zúčastnit až 5000 návštěvníků. Pokud se naše předpoklady naplní, budeme s akcí velmi spokojeni," řekla organizátorka Kateřina Bílková.
Připraveny jsou doprovodné akce. Patří mezi ně ukázky kávového umění, kuchařské exhibice, minikurz sabrage, tedy otvírání láhve sektu šavlí, pivní degustace nebo ochutnávky destilátů a diskuse s kuchařskými celebritami.
Platidlem festivalu budou florény. Cena jednoho florénu bude 25 korun. Hlavní jídlo bude možné ochutnat od ceny čtyř florénů. Polévky, předkrmy, nápoje a dezerty budou začínat na ceně jednoho florénu.
Vstupné na páteční program festivalu bude za 1250 korun. Cena vstupenky na sobotní a nedělní program bude 400 korun. Ceny lístků zahrnují i florény. Festival je první gastronomickou akcí takového rozsahu v Brně. Spolupořadatelem festivalu je Muzeum města Brna a záštitu nad ním převzal primátor Roman Onderka.