Food trucky alias mobilní "restaurace" mají nejpevnější kořeny ve Spojených státech, první vlaštovky už však křižují i českou metropolí (a další prý vyjedou co nevidět). Nejprve do pražských ulic vyrazil kamion Food Spot s burgery, burritem a dalšími tex-mex specialitami, nedávno se k němu přidal Chefparade Truck, pro změnu šmrncnutý Asií.
ČTĚTE TAKÉ: |
Oba projekty těží z obliby přímého prodeje a s ním spojených ekonomických výhod: dodávka není restaurace, každý den může stát jinde (to, kde se zrovna pohybuje či kam se chystá, zjistíte z webových stránek nebo na Facebooku) a odpadají výdaje za servis i nájem. Za to všechno platí (ne)velikostí menu: nečekejte víc než pět šest jídel.
Chefparade Truck má na lístku tuňáka na grilu, rib eye se zeleninou či smažené kousky lososa. Právě steak (119 Kč) a lososové nugety marinované v bazalkovém pestu (89 Kč) jsem u jeho okýnka už ochutnala a nemůžu než zapět chválu. Steak byl dokonale šťavnatý a příjemně překvapily i křupavé nugety doplněné salátkem z mladého špenátu a mističkou omáčky wasabi. Pokud si do ní smažené kousky budete namáčet až příliš intenzivně, určitě vám přijde k chuti i domácí ice tea s čerstvou mátou a limetkou (29 Kč).