náhledy
1 – Do hlubších misek si připravíme mouku, vejce a strouhanku.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
2 – Telecí maso (kýtu, hřbet) nakrájíme na plátky a rozklepeme dotenka.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
3 – Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Důležité je, aby se vejce nemixovala, ale jen rozšlehala vidličkou – jinak strouhanka po usmažení zůstane plochá (načechraná vajíčka ji naopak zvednou). Strouhanku ani moc nepřitlačujeme.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
4 – Smažíme z obou stran na přepuštěném másle (případně sádle), ne ve fritovacím hrnci.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
5 – Řízek se v pánvi musí hýbat a máslo by mělo pěnit jen tak vyžene strouhanku do „vlnek“.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
6 – Necháme okapat na ubrousku, který vsákne přebytečný tuk. Podáváme s citronem a bramborem, bramborovým salátem nebo kaší.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
Vídeňská klasika: telecí řízek
Autor: Lidové noviny