náhledy
Neobvyklá harmonie dýně, skořice a cukru slaví vítězství!
Autor: Tastejournal.cz
A nejen v Portugalsku, odkud pochází a kde se servíruje se jako pochoutka k sýrům či ke studeným masům.
Autor: Tastejournal.cz
Tím, že není příliš sladký a překrývá se s vůní skořice jde o džem jako přímo stvořený pro muže.
Autor: Tastejournal.cz
Když během snídaně v Portugalsku vidíte nádherně oranžovou zářící barvu a zatoužíte po meruňkovém džemu, určitě neodoláte ochutnat. Jaké je však vaše překvapení, když místo meruňkové chuti vnímáte lahodně skořicovou a zemitou, neznámou chuť.
Autor: Tastejournal.cz
Portugalci vědí o marmeládách své. Jako první totiž použili portugalské slovo marmelade, které vzniko od slova marmelo, jež označuje kdouli.
Autor: Tastejournal.cz
Ta se dovážela také do Británie v dřevěných krabičkách a záznamy Jindřicha VIII. v roce 1524 potvrdily tento dar na královský dvůr s označením “ box of marmelade”.
Autor: Tastejournal.cz
Angličané si však postupně upravili recept, když zavařovali různé druhy ovoce, ale dospěli až ke svému národnímu pokladu, totiž marmeládě z hořkých sevilských pomerančů, na kterou jsou obzvláště pyšní a která je něco jako jejich národní poklad.
Autor: Tastejournal.cz
Zatím jsme byli zvyklí na naloženou dýni a la ananas či na dýňový kompot.
Autor: Tastejournal.cz