náhledy
Minestrone
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
V zimě přidejte trochu pancetty nebo slaniny, v sezóně zeleninu vesele obměňujte, pokaždé bude polévka jiná.
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Italská polévka Minestrone má na tisíc podob, a proto je skvělým záchranářským receptem.
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Zelenina na polévku minestrone
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Tagliatelle s omáčkou z přezrálých rajčat a paprik
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Tagliatelle s omáčkou z přezrálých rajčat a paprik
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a papriky, přidejte olivový olej a nechte omáčku pomalu vařit až 1,5 hodiny.
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Ve větším rendlíku či hlubší pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a na něm nechte zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli s rozmáčknutými stroužky česneku.
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Játra na červeném víně s jablky restovanými na medu
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Na pánvi rozehřejeme máslo v půlcentimetrové vrstvě. Přidáme jablka a restujeme do zhnědnutí.
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Na pánvi rozehřejeme máslo v půlcentimetrové vrstvě. Přidáme jablka a restujeme do zhnědnutí.
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Po orestování jablek přidáme med, část vína, šalvěj a zavaříme. Takto upravená jablka dáme z pánve stranou.
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Mezitím játra omyjeme, očistíme a zasypeme tymiánem zbaveným větviček.
Autor: Dan Včeliš/zachranjidlo.cz
Frittata s těstovinami (ilustrační foto)
Autor: Shutterstock