náhledy
Dovnitř dáme jablka v karamelu, okraj pomažeme vejcem a navrch položíme plát listového těsta – tak, aby lícovalo s formou.
Autor: Petite France
Z másla a cukru si uděláme karamel. Přidáme na čtvrtky rozkrájená raději tvrdší jablka a dusíme do změknutí.
Autor: Petite France
Porcelánovou formu vymažeme máslem a kolem dokola si uděláme rantl z listového těsta.
Autor: Petite France
Porcelánovou formu vymažeme máslem a kolem dokola si uděláme rantl z listového těsta.
Autor: Petite France
V Paříži se koláč poprvé podával v kavárně Maxim. Specialitou je tu do dnešního dne. Připravuje se s jablky, ale i jako hruškový a dokonce i se zeleninou, například rajčaty.
Autor: Petite France
Poté jablka v karamelu necháme vychladnout. Porcelánovou formu vymažeme máslem a kolem dokola si uděláme rantl z listového těsta
Autor: Petite France
Tarte Tatin
Autor: Petite France
Ve Francii se Tarte Tatin se obvykle podává s cidrem nebo calvadosem a je tak slavný, že si v jeho údajném rodišti, městečku Lamotte-Beuvron, vždy připomínají jeho narozeniny.
Autor: Petite France