náhledy
Třešňová bublanina
Autor: DAGMAR HEŘTOVÁ, TASTEJOURNEY.CZ
Jednoduché, překvapivě dobré a báječně levné - to jsou bublaniny! Ovocné koláče z piškotového nebo třeného těsta jsou stálicemi letních dní.
Autor: DAGMAR HEŘTOVÁ, TASTEJOURNEY.CZ
Třešňová bublanina je jednoduše dokonalá
Autor: DAGMAR HEŘTOVÁ, TASTEJOURNEY.CZ
Třešňová bublanina je jednoduše dokonalá
Autor: DAGMAR HEŘTOVÁ, TASTEJOURNEY.CZ
S třešněmi a jejich peckami si nelámejte hlavu. Sice se v kuchařských knihách uvádí, že by se třešně nebo višně měly správně předem vypeckovat, ale opravdoví znalci tvrdí, že pecky dodají bublanině lepší chuť.
Autor: DAGMAR HEŘTOVÁ, TASTEJOURNEY.CZ
Bublaninu můžete připravit z jakýchkoliv druhů ovoce, nejlépe výraznější chuti, takže sezónní rybíz, angrešt, borůvky, jahody, meruňky, broskve, blumy i švestky jsou dobrou volbou.
Autor: DAGMAR HEŘTOVÁ, TASTEJOURNEY.CZ
Třené těsto na bublaninu je na rozdíl od piškotového hustší a výživnější, a jak už sám název napovídá, je nutné ho třít, abychom vpravili do těsta vzduch, který pak při pečení uvolní bublinky a těsto nabývá a je kypré.
Autor: DAGMAR HEŘTOVÁ, TASTEJOURNEY.CZ
Bublanina může být z jakéhokoliv ovoce, ale nejčastěji ji máme spojenou s višněmi nebo třešněmi. A péct bublaninu je jednoduše pohoda.
Autor: DAGMAR HEŘTOVÁ, TASTEJOURNEY.CZ